08-05-10 Wardy DA1 - Tzum DA1

Achter: Klaske, Simone, Petra
Voorstop: Baukje
Midden: Anjali, Truus, Alida
Voor: Femke Z, Jessye, Anita.

Wissel: Femke vd M, Rinske, Tjitske T.

Op deze druilige zaterdagmiddag spelen wij uit tegen Wardy.. Zij bovenaan in de competitie, wij op nr. 7 ..
Onze keepster voor vandaag is zoals ze zelf zegt "de reserve van de reserves" ,een waar debuut voor Lidewey, die overigens na een paar minuten spelen al meteen een goede redding heeft!
In de eerste 10 minuten wordt er redelijk gelijk gespeeld, maar al snel weet Wardy te scoren. Hierna komen we amper aan spelen toe, want hierna scoort Wardy alweer, en binnen 5 minuten nog een keer.
Niet raar voor 'n team dat promoveert naar de 4e klasse ..
Na 30 minuten komt Tjitske T erin voor Femke Z. De trainer van Wardy mag blijkbaar ook graag zijn mond open hebben en wijst onze trainer, alsof we kinderen zijn, dat hij "het slechte voorbeeld" geeft door te roken .. Laten wij het dan maar niet over hun grensrechter hebben.
Met nog 10 minuten te gaan speelt Wardy behoorlijk fel, hierdoor weten ze nog een keer te scoren, 4-0 is de stand inmiddels. Máááár, een paar minuten naar dít doelpunt weet Tjitske na een voorzet van Jessye voor Tzum te scoren! 4-1!
Vlak hierna wordt afgefloten en met deze stand gaan we de rust in.

Tweede helft:

Wardy is erg gebrand op het houden van de punten, en speelt hierdoor redelijk fel, maar Tzum is deze 2e helft ook goed met de kop erbij. Rinske komt erin voor Alida, en Lidewey weet de bal perfect tegen te houden als Wardy probeert te scoren. Helaas weet Wardy niet veel later toch het goal te vinden en scoort. 5-1. Amper omgedraaid om verder te voetballen scoort Wardy alweer .. 6-1. Baukje wordt gewisseld voor Femke Z, en Tzum voetbalt met de kop omhoog schitterend door. Helaas weet Wardy alweer te scoren, en is de stand al 7-1. Zeven doelpunten in 1 wedstrijd zijn meer dan genoeg is onze gedachte, en het goal wordt goed verdedigd! Als een speelster van Wardy niet weet te scoren, en hun trainer vraagt hoe breed het doel is, en hoe breed de keepster weet Lidewey luid en duidelijk hier het antwoord wel op; " niet zo breed!"
Niet veel later wordt wordt er afgefloten en wint Wardy met 7-1.

Aanstaande dinsdag, 11 mei, spelen wij weer tegen Wardy, maar dan op de thuisbasis! We hopen jullie allemaal te zien om 19.30.
Oh, en voor de slechte voorbeelden: blijkbaar is roken op het veld met deze wedstrijd niet gewenst.

Tot op het veld!

Femke van der Meulen