08-05-10 Tzum 2 - Mulier 3
Forse nederlaag Tzum 2 tegen Mulier 3

Op zaterdag 9 mei stond voor Tzum 2 de return tegen het 3e van Mulier – Witmarsum – op het programma.
De vorige ontmoeting leverde Tzum 2 een prima 0 – 2 overwinning op.
Trainer coach Andre miste vandaag maar liefst 9 man, toch bleven er nog 12 over om te spelen. Met wat gepuzzel kreeg toch een ieder weer een plekje in het veld.
Mulier 3 leek redelijk compleet aan de start te staan, alleen hun keeper was afwezig.
De aftrap was voor Tzum wat meteen onrustig begon te spelen. Er werd al weer snel de lange bal gegeven, die dan vaak niet aan kwam. Mulier wist hier wel raad mee en schakelde steeds snel om waardoor hun snelle aanvallers regelmatig richting Tzummer doel kwamen.
Het duurde dan ook geen 10 minuten eer de 0-1 op het scorebord kwam. Albert werd afgetroefd door de snelle linksbuiten van Mulier en deze schoot hard binnen.
Tzum probeerde met hun goede wil om hier iets tegenover te zetten maar dit leverde slechts kleine kansjes op. Mulier had het heft in handen op het middenveld en dus de wedstrijd onder controle, zij wisten voor de thee nog twee maal te scoren zodat de ruststand werd bepaald op 0-3.
Edwin van Alphen kwam het middenveld versterken voor de geblesseerde Sietse Viëtor in de tweede helft, ook hij kon de wedstrijd niet kantelen. Mulier ging vrolijk verder, zonder overigens goed te voetballen, maar bouwde wel de voorsprong uit.
Het was Tzum niet gegund een doelpuntje mee te pikken en de eindstand viel tenslotte vrij fors uit met 0-7!
Misschien dat we volgende week thuis tegen het 3e van TOP´63 het seizoen toch nog redelijk goed kunnen afsluiten!