08-05-10 Suawoude 1 - Tzum 1 (2-0)
De vorige ontmoeting tussen VV Tzum en SV Suawoude eindigde in een vruchteloze 0 - 0 waarbij Tzum het merendeel van de kansen in handen had.
Als de plaatselijke VV van Tzum deze wedstrijd weet te winnen komt het op een gelijk aantal punten als Suawoude. Waarbij Suawoude slechts qua doelsaldo aan het langste eind trekt en nog een wedstrijd extra te spelen heeft..
Dit beloofd een enerverende wedstrijd zou je zeggen.

Tzum begint in een vertrouwde formatie met de volgende pionnen;

Frits
Justin Bouwe Klaas Reinout
Romke Redmar Harmen
Eric
Sjoerd Ane Piet


Wissel:
Jan Willem


Later aangekomen dan gepland begon Tzum in de eerder vermeldde formatie. VV Tzum had al snel moeite met het kleine positionele veld van Suawoude. Er werd te veel lange ballen gegeven in plaats het zo geheten “tikkie breed”.
Het slechte voetbal resulteerde in een 1-0 achterstand, een verdwaalde bal die achter de keeper Frits belandde. Ook na dit doelpunt bleef Tzum de moeilijk bereikbare mannen proberen te bespelen waardoor er veel balverlies werd geleden.
In een kleine chaos rand zestienmeter zag de scheidsrechter dat Harmen tijdens een kopduel de tegenstander wegduwde. Suawoude had een specialist in huis zo blijkt, want deze werd feilloos langs de vijf man muur in de netten geschoten.

De theepauze werd ingegaan met een 2-0 achterstand. Aan Appie alles organisatorisch beter neer te zetten, hierbij werden een aantal positiewisselingen ingevoerd.

Harmen
Justin Bouwe Jan Willem Reinout
Romke Redmar Frits
Eric
Klaas Ane Piet


Het zou een moeilijke taak worden om de 2-0 recht te zetten maar toch werd er fris gevoetbald. Het positiespel verliep stukken beter en de passjes kwamen eens aan voor de verandering. Dit resulteerde in een paar luttele kansen in het begin waarbij de scheidsrechter ook in het nadeel werkte voor de Tzummers.
Kenmerkend was de cornerbal die hij gaf waarbij de speler gevloerd lag door de bal die via zijn hoofd over de achterlijn ging. Maar al met al is het 2-0 verlies het natuurlijk puur aan VV Tzum zelf te wijten.
Programma
Zaterdag 10 Oktober

14:00 uur Tzum 1 - Vcr 2

15:45 uur Tzum Vr1- Twijzel Sc Vr1

10:00 uur Tzum Jo14-1 - Harkema Opeinde Jo14-1

Zaterdag 17 Oktober

14:30 Uur Tzum Vr1 - Vcr Vr1
Aanmelden nieuwsbrief
Wil je op de hoogte gehouden worden? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!