27-03-10 Beetgum 1 - Tzum 1
Beetgum1 – Tzum1 4 - 0

Afgelopen zaterdag is Tzum1 naar Beetgum1 geweest om daar een lekker potje te voetballen, althans dit was de bedoeling. Beetgum staat nummer 2 in deze competitie. Tzum staat wat minder hoog op de 10e plaats van de lijst.

De opstelling (4-4-2):
Doel: Harmen
Verdediging: Bouwe, Klaas, Justin, Erwin
Middenveld: Redmar, Jan Willem, Wilco, Reinout
Aanval: Ane Piet, Frits
Wissels: Sjoerd, Johan

Ondanks de oneffenheden die in het veld zaten, zijn we fanatiek begonnen met de warming-up. De twee wissels Sjoerd en Johan mochten Harmen, die dit keer zijn reputatie als doelman hoog moest blijven houden, inschieten en ervoor zorgen dat hij er helemaal klaar voor was. Nadat Appie ons had gemotiveerd voor de wedstrijd, konden we om 14.30u los.
Yko deed/doet dienst als leider i.v.m. een blessure.

In de eerste minuten belaagden de Beetgummers ons meteen met goed gecreëerde aanvallen. Voornamelijk de verdediging had het hier zwaar mee. De meeste verdedigers waren nog op zoek naar een tegenstander die zij deze wedstrijd moesten afschermen. Na ongeveer tien minuten volgde er een hoekschop voor Beetgum. De bal werd op kophoogte bij ons doel gebracht, hier wist een ongedekte Beetgummer een goal van te maken, 1-0 achterstand voor Tzum. Door de slechte communicatie aan Tzummer zijde, kon Beetgum vrijwel gemakkelijk doorbreken op het middenveld en in de verdediging. Na ongeveer twintig minuten onder druk te hebben gestaan volgde er nog een doelpunt, deze aanvaller van Beetgum kon moeiteloos door onze verdediging en maakte al lachend zijn actie af. Tzum was nog niet wakker geschud, dat bleek wel toen we nog twee van dit soort doelpunten vielen. Zelf zijn we nog een aantal keren in de aanval geweest, wat geen gevaarlijke kansen opleverde. (Uit)eindelijk met 4-0 de rust in.

Eenmaal in de tweede helft aangekomen, werd er meteen beter gevoetbald door de Tzummers. De ergernissen onderling waren afgelopen en de felheid nam toe. Dit zorgde ervoor dat we zeker 100% beter gingen voetballen vergeleken met de eerste helft. Jan-Willem en Redmar zijn nog gewisseld voor Sjoerd en Johan. Er werden nog verschillende acties over de linker en de rechterkant gemaakt, helaas kregen de spitsen en opkomende middenvelders niet de kans om een goed schot op het doel te lossen. Frits gaf nog een voorzet op Reinout maar die kwam net teenlengte tekort. Onze tegenstanders bleven nog aldoor druk zetten maar, dit keer werd er wel goed op gereageerd door Tzum.
Uiteindelijk hebben we de tweedehelft de nul gehouden.

Voor aankomende zaterdag staat TFS (Drachtstercompagnie) op het menu, we zullen er alles aan doen om de punten thuis te houden. Om dit klaar te spelen zullen we echter meteen ‘op scherp’ moeten staan.