20-03-10 Tzum 1 - VCR 1
VV Tzum 1 – VCR1 2-1
Na een hectische week, waarin veel gebeurt is, zoals het vertrekken van Jelle Kievit en leider Johan Hettema, moest er toch een wedstrijd gevoetbald worden vandaag. Vanaf nu zal Tzum 1 weer onder leiding van Appie de Bruin het seizoen afmaken.

Velen van ons hebben natuurlijk Appie vorig jaar ook al als coach gehad, en dat beviel altijd prima. Alleen vanwege het niet in bezit hebben van de juiste trainingspapieren mocht hij ons niet meer trainen in de standaard klasse. Toch mocht hij de rest van deze competitie wel afmaken zonder die papieren, dit in overleg met de KNVB. Kortom we zijn allemaal zeer blij dat Appie de Bruin weer terug is op het oude nest , en we proberen deze laatste 8 competitiewedstrijden nog een positieve wending te geven.
Nu de Wedstrijd, waar het tenslotte vandaag allemaal om draait.

Opstelling:

Doel: Frits
Verdediging: Bouwe , Klaas, Justin, Erwin
Middenveld: Redmar, Wilco, Harm, Romke
Aanval: Ane Piet, Reinout
Wissel(s): Johan K., Jacob

Vandaag moest er worden aangetreden tegen VCR uit Rinsumageest, de ploeg die 6e staat in de 6B. Na de warming up hebben we nog een paar dingen doorgesproken met Appie en begonnen we met een positieve instelling aan deze wedstrijd.

We begonnen deze wedstrijd scherp en dat was wel te merken, we waren duidelijk de betere ploeg. Met de wind in de rug werd er vol op de aanval gespeeld, en er werden verschillende kansen gecreëerd. Met Reinout en Ane Piet in de spits wist Tzum een paar keer gevaarlijk voor de goal te komen en na enige tijd in de eerste helft was er dan toch loon na werken. Het was Reinout die de eerste treffer voor Tzum wist aan te tekenen. Hij wist de bal mooi langs te keeper van VCR, in de goal te schieten. Hier was toch eindelijk de verdiende voorsprong voor Tzum. Na een goede eerste helft gingen we rusten.

Na enkele punten van aandacht te hebben besproken in de rust met trainer Appie de bruin, gingen we weer het veld op. We moesten nu proberen de voorsprong te behouden en het achterin zien dicht te houden, en zo de voorsprong verder uit te breiden. Natuurlijk was het logisch dat VCR een stuk scherper uit de box zou komen, en ons meteen onder druk zou zetten. VCR probeerde er in de 2e helft van alles aan te doen om de gelijkmaker te maken, nadat ze enkele corners hadden gehad, waren ze een paar keer gevaarlijk voor de goal gekomen. Maar het was Tzum die de 2-0 mocht aantekenen door een snelle aanval, waarbij de bal bij Ane Piet belande en die kon Reinout alleen voor de keeper van VCR zetten. Die kans wist hij te verzilveren en zo kon hij zijn tweede treffer van de middag maken en Tzum een stap dichter bij een overwinning brengen. Toen werd er enkele minuten later een aanval opgezet door VCR, die niet verder kwam dan een paar meter voor het 16 meter gebied. Een aanvaller van VCR werd neergehaald door een van onze verdedigers, dit leidde tot een vrije trap op een gevaarlijke plek. Met de wind richting de goal van Frits werd de vrije trap geschoten en belande snoeihard in de rechter bovenhoek, toch een tegen doelpunt 1-2.

Nu moest Tzum de koppen bij elkaar zien te houden en gewoon scherp blijven voetballen. Dit leek aardig te lukken, er gingen wel is waar nog wel een paar gevaarlijke ballen richting de goal van Frits, maar Tzum wist VCR van het scoren te houden. Na een vooral verdedigende 2e helft konden we dan toch de punten thuis houden, een goed begin voor onze trainer Appie de Bruin. En natuurlijk voor het team goed voor het zelfvertrouwen, zo komen we in het totaal op 10 punten te staan. Dat zijn er nog 3 minder dan de nummer 9 van de ranglijst Sint Anna.
Volgende week moeten we uit tegen Beetgum, dat op dit moment 2e staat. Het zal dan ook nog een hele klus worden. Maar we gaan er alles aan doen om punten te halen en proberen deze lijn voort te zetten.

Verslag:
Erwin Hoekstra