13-03-10 Tzum 1 - CVO 1
Op zaterdag 13 maart stond de wedstrijd Tzum 1 - CVO 1 op het programma. Voor beide teams een belangrijke wedstrijd. Bij winst voor Tzum zou men op 10 punten komen en kon er voorzichtig naar de plaatsen in het midden van de ranglijst worden gekeken. Winst voor CVO betekende dat men op gelijke hooogte met Tzum zou komen. Na de goede winspartij in en tegen Blija moest een goed resultaat op deze zaterdag voor Tzum ook mogelijk zijn.

Tzum begon in de volgende opstelling:
Jan Willem
Justin – Klaas – Harmen – Erwin
Johan – Reinout – Wilco – Redmar
Frits – Ane Piet

Om 14.30 werd er afgetrapt door Tzum. Beide teams begonnen slecht aan de wedstrijd. Mogelijk speelde de harde wind een rol maar de eerste tien minuten werden gekenmerkt door veel foute passes en misverstanden. CVO was in deze periode de minst slechte ploeg en kreeg een mogelijkheid na een aanval over de rechterkant van het veld. De voorzet van de rechtsbuiten ging echter hard voor het doel van Jan Willem langs zonder dat een CVO speler er een voet tegenaan kreeg. Tzum herpakte zich hierna en kwam wat beter in de wedstrijd. Er werd wat makkelijker gecombineerd en dit leidde ook tot wat kleine kansjes. Na ongeveer 20 minuten voetballen was de grootste mogelijkheid voor Wilco, na een goede individuele actie schoot hij echter op de lat. CVO kon in deze periode niet veel meer dan counteren en kreeg hierdoor een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Wederom was het de rechtsbuiten van CVO die een goede actie in huis had, Erwin moest in achtervolging zijn sliding in het strafschopgebied was te laat waardoor de spits werd neergehaald. Dit resulteerde in een terechte penalty die ook onberispelijk werd binnen geschoten, 0-1. Na deze tegenslag pakte Tzum het vrij snel weer op en werd CVO op eigen helft vastgezet. Grote kansen leverde dit echter niet op, de gelijkmaker kwam dan ook een beetje uit de lucht vallen. Na ongeveer 35 minuten voetballen werd een voorzet van Frits van richting veranderd, Reinout lette goed op en kopte de bal keurig binnen, 1-1. De resterende 10 minuten van de eerste helft was Tzum duidelijk beter maar kon niet meer gevaarlijk worden. De ruststand was dan ook 1-1.

In de tweede helft werd Johan door Romke vervangen. Beide teams begonnen erg aanvallend aan deze tweede helft. Dit leidde tot wat kleine kansjes voor beide goals. De grootste mogelijkheid was voor Romke. Na een goede loopactie werd zijn inzet knap gekeerd door de keeper van CVO. Ongeveer halverwege de tweede helft kreeg CVO twee grote kansen. Jan Willem stond bij een afstandsschot en een één tegen één situatie goed te keepen waardoor het 1-1 bleef. Naarmate de tweede helft vorderde werd het voetbal steeds slechter. CVO had een licht overwicht en Tzum kwam dan ook niet verder dan het strafschopgebied van de tegenstander. Ane Piet was nog dicht bij een doelpunt maar zijn inzet ging hard voorlangs. Dit was ook meteen zijn laatste actie, hij werd vervangen door Jacob. Zo leek de wedstrijd in een gelijkspel te eindigen. Trainer Jelle liet Harmen naar voren schuiven waardoor Tzum achterin één op één kwam te spelen. Middels deze zet probeerde Tzum de overwinning te forceren maar kreeg het deksel op de neus. Een diepe bal werd doorgekopt op de fysiek sterke spits (die al dan niet buitenspel stond), deze kon de bal voorzetten. In twee instanties werd deze voorzet binnengeschoten door de linksbuiten van CVO. Tzum claimde dat het een buitenspelgoal was maar kreeg geen gehoor bij de ietwat warrig leidende scheidsrechter, 1-2. Met nog tien minuten te spelen was dit de doodsteek voor Tzum. Er werd nog wel aangevallen maar de meeste pogingen waren ongevaarlijk. CVO kon de wedstrijd dan ook vrij gemakkelijk uitspelen. Hiermee verloor Tzum drie dure punten aan een directe concurrent. Gezien het spelbeeld over de gehele wedstrijd was de overwinning van CVO echter niet onterecht te noemen. Aankomende zaterdag een nieuwe kans voor Tzum om nog wat van het seizoen te maken. VCR uit Rinsumageest komt op bezoek. De aanvang van de wedstrijd is 14.30, komt allen!