13-03-10 SDS 4 - Tzum 2
Tzum 2 laat punten in Easterein

Op zaterdag 13 maart moest Tzum 2 het in de namiddag opnemen tegen het 4e van SDS. Leider Andre kon zijn elftal samenstellen uit maar liefst veertien spelers. Bij aanvang zaten Gerrit, Eric en Edwin naast hem op de bank.

Ondanks een aanvangstijd van 16.30 uur begon de wedstrijd voor de Tzummers blijkbaar nog te vroeg. De eerste 25 minuten werd er niet gevoetbald. De SDS-ers mochten doen en laten wat ze wilden en waren veel feller. Tzum kwam niet verder dan de ballen wild wegtrappen. Het niet in de wedstrijd zitten en een paar keer wat inconsequent fluiten van de scheidsrechter leidde tot wat kleine irritaties aan Tzummer zijde, maar gelukkig bleef dit binnen de perken. Na een snelle 1-0 viel na een klein half uur spelen de 2-0. Hierna leken de Tzummers wakker te worden en kwamen zowaar aan voetballen toe. Voor rust leidde dit nog tot een paar goede kansen. Na een lange aanval schoot Sietze van ongeveer tien meter op goal, maar zijn inzet kon door de SDS-goalie net naast gewerkt worden. Net voor het rustsignaal schoot de ingevallen Gerrit in het zijnet.

In de rust kwamen de Tzummers tot de conclusie dat de 2-0 niet onoverkomelijk hoefde te zijn als er in de tweede helft gespeeld zou gaan worden als het laatste kwartier van de eerste helft. Met de wind in de rug lukte het een stuk beter de SDS-ers van de goal te houden. Tzum had meer balbezit, maar had moeite echte scoringskansen de creëren. Bovendien stond er bij SDS een prima keeper op de goal. Wel moest Tzum bedacht zijn op de uitvallen van SDS. Maar ook zij wisten niet echt gevaarlijk te worden. Bovendien stond ook gelegenheidskeeper Wybren een paar keer goed in de weg. Toen de tijd begon te dringen ging Tzum steeds meer risico's nemen, maar tot echt doelrijpe kansen kwam het maar niet. Het slotaccoord was voor de Eastereiners/Wommelsers. In de blessuretijd mocht SDS een corner nemen. Deze zeilde ineens de goal in. Eindstand 3-0 derhalve. De overwinning voor SDS was, zeker op basis van de eerste helft, verdiend te noemen. Wel is de uitslag wat te hoog uitgevallen, Tzum had zeker een goal verdiend.

Volgende week tegen TOP '63. Hopelijk is Tzum dan vanaf het begin bij de les!