06-03-10 Tzum F2 - Franeker F9
Barcelona here we cum,

Zaterdag 6 maart 2010.
De eerste wedstrijd van de F2 van VV Tzum.
Opstelling: Keeper: Steven Koster (1e helft), Pieter Vollema (2e helft)
Mid Mid: Cas Bankert, Tigo Starke, Robin Benders, Janco Tolsma, Redmer Cnossen, Piter Gerben Palma, Youri van Alphen.
Laatste man: Jort de Jager

Tegenstander: Franeker F9

Exact om 9.00uur was het zover de eerste wedstrijd van het F2 team van VV Tzum. Na nog een aantal aanwijzingen van beide coaches mocht Franeker de aftrap nemen.
Na een bloedstollende begin periode, van ongeveer 60 seconden, waarin beide teams zich goed in evenwicht wisten te houden besloot Cas voor Tzum de openingstreffer te scoren (1-0). Franeker mocht opnieuw aftrappen. Na een tactische periode op het middenveld krijgt Robin de bal, een scherpe passeerbeweging, een lange rush over het veld, oog in oog met de keeper, een droog schot en ja hoor Robin tekent voor de 2-0.
Na een korte periode waarin Franeker een licht veldoverwicht heeft krijgt Steven (als keeper) de bal, hij schiet de bal naar voren precies in de loop van Robin. Robin komt wederom oog in oog te staan met de keeper van Franeker. Op een koele en zakelijke manier weet Robin het af te maken (3-0). Je kon zien dat er bij Franeker iets knapte, de spelers kregen in de gaten dat er niets te beginnen was tegen het sterrenteam van VV Tzum. Het was dan ook niet zo vreemd dat we gingen rusten met een tussen stand van 6-0. Voor degene die mee schrijven Robin tekende ook voor de andere 3 doelpunten.
Het begin van de 2e helft was evenwichtig te noemen. Er werd goed samen gespeeld door beide teams. Een lange rush van Youri met een vlammend schot kon nog niet leiden tot de volgende treffer. Tijdens een gevecht om de bal, waarin Piter Gerben en Tigo het overzicht goed konden bewaren, volgde er een pas van Redmer die er voor zorgde dat Robin wederom alleen voor de keeper komt te staan(7-0). De 8-0 volgde al snel.
Een corner betekende voor Janco een buitenkansje. Tactisch opgesteld voor de keeper kreeg hij de bal en wist de 9-0 te maken. Na nog een aantal buitengewoon schone acties, waaronder een geweldige redding van Pieter (als keeper) tekende Tzum voor de eindstand van 13-0. De doelpuntmakers waren: Robin (9x) Steven (2x) Cas (1x) en Janco (1x).
Na het nemen van strafschoppen, waarin Pieter zijn talenten als keeper liet zien (hij keerde er maar liefst 4) mocht er gedoucht worden. U kunt zich voorstellen dat de sfeer in de kleedkamer geweldig was, leuzen als: We are the champions en 13-0 Ole Ole, zorgende voor een geweldige afsluiting van de eerste wedstrijd van Tzum F2.
Programma
Zaterdag 10 Oktober

14:00 uur Tzum 1 - Vcr 2

15:45 uur Tzum Vr1- Twijzel Sc Vr1

10:00 uur Tzum Jo14-1 - Harkema Opeinde Jo14-1

Zaterdag 17 Oktober

14:30 Uur Tzum Vr1 - Vcr Vr1
Aanmelden nieuwsbrief
Wil je op de hoogte gehouden worden? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!