06-03-10 Tzum DA1 - Blauw Wit DA2
Veel zon maar ook erg koud begon Dames 1 afgelopen zaterdag weer aan de eerste competitiewedstrijd na de winterstop.

De aftrap was voor Blauw Wit maar al snel wist Tsjom de bal te bemachtigen en al vlot een mooie kans voor Hilda, maar helaas net naast. Dan een corner voor Tsjom. Er wordt een speelster van Tsjom onderuit gehaald en we krijgen een vrije trap mee. Tsjom is de eerste 20 minuten veel aan de bal. De keren dat er al een speelster van Blauw Wit uitbreekt is de verdediging van Tsjom er snel bij. Langzaam komen de speelsters van Blauw Wit meer en meer richting doel van Tsjom en opeens breekt er een speelster van Blauw Wit uit, komt voorbij de verdediging van Tsjom en schiet OVER!!! Zo komt Blauw Wit nog een paar keer dichtbij maar dankzij de sterke verdediging aan de kant van Tsjom en een goede redding van onze keepster Tsjitske blijft het tot de rust 0-0.

Na de rust heeft Petra plaats gemaakt voor Johanna Atsma die daarmee haar debuut bij de Dames 1 maakt. Tsjom heeft de aftrap en al snel weer een mooi schot van Hilda richting het doel van Blauw Wit, helaas naast. Dan weer richting doel van Tsjom, corner voor Blauw Wit en een mooie redding van Tsjitske. Weer richting doel van Blauw Wit, Grietje krijgt een mooie bal van Hilda en schiet, maar deze bal gaat net naast het doel. Dan komt Grietje weer in actie, ze weet door te breken maar word onderuit gehaald door een speelster van Blauw Wit. Grietje verlaat geblesseerd het veld en Femke (v/d Meulen) komt erin. Dan valt er een half uur na rust het gevreesde doelpunt aan de kant van Blauw Wit. Tsjom vecht door en word er bijna gescoord door Alida, ook deze bal gaat net naast. En dan zit de 0-2 voor Blauw Wit er ineens ook al in.

Helaas geen punten voor de Dames van Tsjom, maar het was zeker een mooie wedstrijd om naar te kijken!
Zaterdag 16 November

14:30u Tzum 1- Ons Sneek 3