06-03-10 Tzum 2 - Oudehaske 5
Oudehaske 5 weer te sterk voor Tzum 2

De tweede thuiswedstrijd van Tzum 2 na de winterstop was afgelopen zaterdag 6 maart tegen het vijfde team van Oudehaske.
Ook vandaag weer 15 spelers maar zonder trainer, deze was met zijn Thea naar Zandvoort!
Niet alle spelers waren tijdig aanwezig zodat we net voor aanvang van de wedstrijd de poppetjes op de juiste plek konden zetten en dit werd weer een echte puzzel. Jacob Bosch keepte de eerste helft en Jordy kwam in de tweede helft onder de lat en ging Jacob weer naar zijn Dames.
Tzum 2 begon voortvarend aan deze wedstrijd. Meteen vanaf de aftrap kwam Bauke via de rechtervleugel voor de goal van Oudehaske, zijn schot ging net naast. Enkele minuten later weer een aanval over de rechterkant en uit deze voorzet kopte Jildert net over.
Hierna nam Oudehaske het initiatief over en doordat zij met 2 spitsen speelden was er hier en daar wat verwarring aan Tzummer zijde. Toen men dit in de gaten had werd dit redelijk goed opgepakt. Na een klein kwartier werd het 0-1 toen Bauke een verkeerde keuze maakte en zijn man liet lopen, deze zette de bal goed voor en de geblokte maar technische spits van Oudehaske tikte koel binnen. Tzum had wat meer moeite om hun mensen te vinden dan Oudehaske, toch kwamen er aan beide kanten kansen. Het geroutineerde Oudehaske had minder moeite met scoren dan Tzum, die enkele prima kansen onbenut liet.
Net voor rust viel de 0-2 doordat er in verdedigend opzicht niet goed werd overgenomen.
In de rust hier en daar wat gemor over het verloop van de eerste helft, hier was echter geen reden toe. Veel van ons stonden op een andere plek, maar dit werd goed ingevuld!
Na rust speelde Tzum tegen de straffe wind in, hier maakte Oudehaske goed gebruik van door Tzum direct onder druk te zetten. Tzum hield het veld te lang en leed veel balverlies en dit kon tegen Oudehaske niet want zij straffen dit genadeloos af! Binnen een kwartier was het al 0-5! Na enkele onduidelijke beslissingen van scheidsrechter Fokke werd de sfeer er in het veld niet beter op. Voor de aanvoerder van Oudehaske betekende dit een rust periode van 10 minuten! Ook in deze fase wist Tzum nauwelijks voor de goal van Oudehaske te komen. Oudehaske wist na een paar kadootjes van Tzum de score nog uit te breiden naar 0-7, dit werd tevens de eindstand.

Zaterdag 13 maart uit naar SDS 4, dan maar weer proberen!!
Zaterdag 23 November

14:30u Bolsward 3 - Tzum 1