27-02-10 Wardy 1 - Tzum 1
Wardy 1 maat te groot voor Tzum 1

Afgelopen zaterdag mocht het eerste van Tzum aantreden tegen Wardy 1 in Ferwerd. Wardy draait bovenin mee, dat in contrast met Tzum 1, wat onderin puntjes probeert mee te sprokkelen. Bij voorbaat een moeilijke wedstrijd voor het eerste van Tzum 1 dus.

Er is de laatste weken goed getraind door de spelers van het eerste, daarom stonden de kopjes in de goede richting tijdens de start van de wedstrijd. Wel hadden een kwartier voor vertrek twee spelers afgebeld, waardoor we slechts beschikking hadden over 12 man. Dit soort akkevietjes lijken kenmerkend voor Tzum 1 dit seizoen en zorgen voor enige ergernis bij spelers/coach.

De wedstrijd:
Er werd gestart met een 4-4-2 opstelling:
Justin – Bouwe – Klaas – Erwin
Redmar – Wilco – Harmen –Yko
Frits – Ane Piet
Er werd afgesproken de linies kort te houden en bij de opbouw van Wardy deze pas op eigen helft te verstoren. Dit leek goed te werken, wardy had moeite om goed om te gaan met de kleine ruimtes en de twee centrale verdedigers hadden weinig andere keus dan de bal diep te spelen. Toch wist Wardy uit een corner op een 1-0 voorsprong te komen. Justin liep iets te vroeg bij de tweede paal vandaan en een zachte kopbal rolde tergend langzaam binnen. Dit zorgde niet voor veel onrust bij Tzum 1 en de organisatie bleef goed staan. De keren dat Tzum uitbrak en er potentie in de aanval zat werden deze prompt afgevlagd door de grens van Wardy. Aan het einde van de eerste helft was de scheidsrechter, die erg goed floot, inmiddels meer aan Tzummer hand gaan staan, omdat de spelers van Wardy onophoudelijk bleven zeuren. Ruststand: 1-0

Tweede helft:
Sjoerd kwam op Yko zijn plaats te spelen. Het leek een kopie van de eerste helft te gaan worden. Wel liet Wardy Tzum iets meer komen, om ruimte te creëren. Dit leidde tot een goede kans voor Wilco, die de bal ongelukkig op de paal schoot. Hierna wist Wardy redelijk vlot de 2-0 te maken. Nu was het geloof bij Tzum weg en werd er het laatste half uur ontzettend slecht gevoetbald. Tzum kon hierdoor nog twee maal de bal naar de middenstip brengen. Deze 4-0 eindstand was gezien de krachtsverhoudingen terecht. Wilco, Bouwe en Ane Piet kregen nog een prent voor overtredingen die meer met frustratie dan voetbal te maken hadden. Ondanks dit werd er positief gevoetbald, wat voor enkele spelers van Wardy erg lastig was, terwijl ze gezien de ranglijst alle reden hebben om te lachen.
Zaterdag 23 November

14:30u Bolsward 3 - Tzum 1