06-02-10 Tzum B1 - Tzum Da1
Zaterdag, 6 februari 2010 !

Aan het team van de dames en de B's de eer om dit seizoen als allereerste op het hoofdveld te spelen!
Een beetje koud is het nog wel, maar opwinding genoeg om weer te mogen voetballen dan over de kou na te denken!

Om 13.15 fluit Frank, en trappen de B's af.
Al snel zijn de B's duidelijk aan leiding. Hoewel de dames niet slecht voetballen, zijn de heren tegenover ons toch ietwat sneller en technischer als het om het voetballen gaat. Door deze snelheid en techniek raakt het achterin soms nogal verstrikt. De heren wisselen zo snel van positie dat de dames soms even niet weten wat ze ermee aanmoeten. Hierdoor vallen ook al snel de eerste goals. In de rust staan de B's voor met 6-0. Of het was 7-0, maar ik ben even de tel kwijt. In ieder geval, na de warme thee gingen we er weer tegen aan! Dat wij niet alleen opgewarmd waren bleek wel na een paar minuten .. De mannen scoorden bijna meteen weer, en inmiddels staat de stand op 8-0.
En dan opeens vanuit het niets blijken wij er een nieuwe speelster bij te hebben, Erika. In de combinatie Erika/Truus weten de dames dan eindelijk ook te scoren op voortreffelijke wijze door Truus. 8-1 !
Uiteindelijk zetten de dames alles in, en spelen we met 14 vrouwen. Helaas mag dit niet meer baten, en verliezen de dames uiteindelijk met 11-1.

Al met al was het toch een opwindende pot voetbal, en zo kunnen we er in de combinatie des te harder tegenaan!

Femke van der Meulen