25-08-2010 AVC - Tzum B1
25-08-2010 19:00 AVC B1 - Tzum B1

De tweede bekerwedstrijd van ons was uit tegen AVC. We gingen met volle moed naar Sexbierum en hoewel we de dag ervoor ook nog gespeeld hadden tegen Roodgeel B2 hadden we genoeg energie voor nog een wedstrijd. We moesten spelen op het kunstveld, wat wij niet prettig vinden, maar er zat niet anders op. We deden een korte warming up, want we waren aan de late kant, en toen gingen we los.
Dit was de opstelling:

Damian

Willem Erwin Anne-Rein
Arjen

Remco Marco Bertus
Thom

Ype Jurrit

Tsjidsger en Michael zaten eerst op de bank, maar ze werd al snel gewisseld en Erwin was de aanvoerder.

Vanaf de eerste minuut zetten we goed druk. Ze kwamen niet door onze verdediging heen en ze stonden om de minuut buitenspel. Wij daarentegen hadden goede combinaties en hadden veel kansen. Bertus had een mooie actie naar voren. Hij speelde twee man uit en toen gaf hij een bal op Marco die op de 16 stond te wachten. Hij nam hem aan en scoorde toen mooi geplaatst in de hoek. Toen ging het fluitsignaal en gingen we naar de box voor onze limonade. Eric kon jammer genoeg niet blijven en ging na de rust weg met een voorsprong van 0-1.

Na de rust hadden we de aftrap. We zetten in het begin goed druk, maar toen zij met een aanval scoorden omdat er niet gefloten was voor buitenspel kwamen ze er steeds makkelijker door. We stonden binnen de kortste keren 2-1 achter, maar toen kwamen wij weer een beetje terug in het spel. Op een gegeven moment kreeg Arjen een blessure, dus moest Remco op de voorstop. Eerst ging het goed, maar naar een tijdje ging het op een of andere manier toch de mist in. Zij scoorden nog twee keer en toen klonk het eindsignaal. Teleurgesteld maar niet ontevreden gingen we het veld af met een eindstand van 4-1.

Remco Herz
Zaterdag 12 Juni