25-08-10 O'littens DA1 - Tzum DA1
- Johanna Atsma
- Femke Z
- Grietje

Omdat het team vanavond niet compleet is, krijgen we versterking vanuit MC1. Johanna Atsma en Jikke Sieperda spelen vandaag mee.

De aftrap van deze eerste wedstrijd voor de dames is voor Oosterlittens. En Oosterlittens geeft meteen druk op onze helft, dit leidt al snel tot een kans die gelukkig gestopt wordt door onze keepster. Daarna heeft Oosterlittens al snel weer 2 kansen, gelukkig worden ook deze gestopt door onze keepster. Er wordt erg veel gevoetbald op onze helft met veel ingooien voor Oosterlittens.

In deze eerste wedstrijd is het weer even inkomen, maar na een minuut of 30 beginnen we toch meer te combineren en minder lange ballen te geven. Tussendoor zijn er ook een paar wissels in de voorhoede en op het middenveld. Gelukkig creëert Tzum ook nog een kans, maar na een mooie voorzet van Johanna Atsma op Grietje, komt de bal helaas net naast het goal terecht.
Jammer genoeg scoort Oosterlittens aan het einde van de eerste helft, en zo gaan we de rust in met 1-0 voor Oosterlittens.

In de rust is het tijd voor wat tips en motiverende woorden van Jacob, waarna we vol goede moed de tweede helft ingaan.

De tips van Jacob komen goed tot uiting. Er komt meer rust in het spel, de achterhoede speelt goed over, er wordt goed opgebouwd en er worden mooie combinaties gemaakt, maar ook de dames van Oosterlittens hebben een goede peptalk gehad en verslappen nog niet. Na de gemiste kans in de eerste helft zijn we er op gebrand om toch te scoren. Helaas wil dit niet lukken en wordt er regelmatig gevraagd: “Hoe lang nog?”. Na 3 keer nog 3 minuten te hoeven spelen fluit de scheidsrechter dan toch af en is de eindstand 1-0 voor Oosterlittens.
Zaterdag 18 September

15:00 Uur