27-04-10 Tzum Da1 - Berlikum Da2
Dinsdag, 27 april.

Op deze zonnige, warme en 'zwoele' dinsdagavond spelen wij thuis tegen de dames van Berlikum. Na onze vorige overwinningen zijn we stiekem wel wat in de winning mood. De verwachtingen zijn hier en daar groot, hier heeft ook Jacob rekening mee gehouden. Ik hoef vast niet meer te vertellen wat hij daarvoor aangetrokken heeft ..

Frank drentelt vanavond weer tussen de dames door met het fluitje in de hand, en om 19.00 uur is de aftrap voor Tzum. We beginnen goed, en sterk. De bal is vaak voor ons, en hierdoor weet Tjitske in de 10e minuut te scoren. Door dit doelpunt krijgt Tzum even een stoot zelfvertrouwen, maar dit wordt snel de grond in geboord door Berlikum, die in de 20e minuut ook weet te scoren. Annie, van de broodjeszaak in Appelscha, wordt gewisseld voor Grietje, die om technische redenen even het veld moet verlaten. Beide partijen zijn in het laatste kwartier van de eerste helft behoorlijk aan elkaar gewaagd, en speelt veel op beide helften. Hier en daar worden nog eens wat kansen gecreërd, maar niet afgerond. Dit mede door een aantal hele beste reddingen van Lotte, onze inval - keepster. Vlak voor de rust krijgt Berlikum nog een vrije trap toegewezen, helaas voor Tzum wordt onze hoop de grond in geboord, want Berlikum scoort. Hiermee komt de stand voor de rust te staan op 1-2.

'N kopje thee, peptalk en 'n aantal wissels verder, Femke Z voor Anjali, Grietje voor Annie en Petra voor Klaske, beginnen we vol goede moed de 2e helft!

Hoe vol onze goede moed dan ook was, al in de 3e minuut is deze nog maar halfvol, want Berlikum weet alweer te scoren. Hierna vind er nog een wissel plaats bij Tzum, Femke vd M voor Alida. De 2e helft gaat er anders aan toe dan de eerste. Anita heeft last van haar vrouwtje, die graag op voeten gaat staan en ook niet vies is van een trap hier en daar, en zo zijn er meer. Er moet gevochten worden voor de bal, en dat ondervinden we aan den lijve. Het wordt toch een aantal keren nog goed spannend voor de goal van Berlikum, want Tzum weet dat nog wel te vinden, maar helaas steeds niet af te ronden. De irritatie over de 'speelwijze' van de tegenstander steekt zo nu en dan de kop op, dit gaat niet altijd even netjes. Uiteindelijk weet Berlikum deze wedstrijd te winnen met 3-1, waardoor Tzum na een aantal gewonnen wedstrijden weer eentje verliest. Dat we vanavond soms als boksbal fungeerden nemen we maar voor lief, het is beter te verliezen met je eigen team dan te winnen met 'n team dat niet kan voetballen zonder voetbalsters uit het 1e team.

Of onze laatste THUIS wedstrijd van dit seizoen zaterdag of volgende week maandag gespeeld wordt horen jullie hier zo snel mogelijk.

Tot op het veld!

Femke van der Meulen.