27-04-10 Tzum 1 - Tzummarum 1
Afgelopen zaterdag 1 mei wist Tzum 1 de punten thuis te behouden. Het voetbal van Tzum was de eerste helft effectief. Beide doelpunten werden gemaakt door Ane Piet. In de tweede helft scoorde Tzummarum nog tegen, waardoor het tot in de laatste minuut onnodig spannend werd.

Na een vermoeiende Koninginnedag weet een groot deel van de selectie van Tzum 1 zich te presenteren op het veld. Coach Appie de Bruin heeft de opstelling hier en daar aan moeten passen, wat terug te zien is in de verdediging en het middenveld. Tzum is klaar voor de derby tegen, ondertussen vroegere, rivaal Tzummarum en moet de drie punten pakken. Bij de vorige wedstrijd, onder leiding van ex- coach Jelle Kievit, trok Tzum 1 aan het kortste eind en liet de punten in Tzummarum liggen.

De opstelling:
Frits
Justin – Bouwe – Jan Willem – Reinout
Harmen – Redmar – Eric – Romke
Ane Piet – Sjoerd
Johan – Erwin

Eerste helft
Zo te zien heeft Tzum 1 geleerd van de vorige uitwedstrijd tegen Tzummarum. Het begint fel en wint vrijwel alle duels. Er worden zelfs uit een paar combinaties kansen gecreëerd. Het lijkt erop dat Tzummarum dit niet verwacht, dat wordt duidelijk wanneer Ane Piet na een 20 minuten spelen, doorzet op een diepe bal. Deze wordt lafjes over de keeper heen gelobt, wat resulteert in een goal. 1-0 voor Tzum is een feit.
De onrustigheid bij Tzummarum begint op te vallen onder de mannen van Tzum 1 en die beginnen hierdoor steeds feller te voetballen. Ongeveer 15 minuten later is het weer raak bij de rode duivel van Tzum, die een diepe bal van Bouwe gemakkelijk weet aan te nemen en vervolgens handig in een hoekje Schiet.Tzummarum kan even op adem komen door het fluitsignaal van de scheidsrechter. Tzum 1 speelt de eerste helft sterk en gaat de box in met 2-0 voorsprong.

Tweede helft
Onze coach Appie vind het spel van de eerste helft prima en wacht nog even met wisselen. Iedereen lijkt er zin in te hebben en hoopt op meer goals van onze spitsen. De tweede helft verloopt echter minder soepel. De eerste minuten begint Tzummarum fel te voetballen, waardoor delen van het veld beginnen te verzaken. Het spel begint agressiever te worden van beide kanten. Tzummarum wil winnen, maar zal hiervoor echter sterker moeten voetballen. Dit resulteert in een reeks gele kaarten, zowel van Tzum als van Tzummarum.
Het combinatievoetbal van de eerste helft is in de tweede helft niet terug te vinden. Ondertussen maken Romke en Jan Willem plaats voor Johan en debuutspeler Erwin, welke overigens een goede wedstrijd leverden. Erwin zou volgende seizoen een goede kandidaat zijn om in de voetsporen van zijn vader, Wilco, kunnen treden. Echter Wilco was deze zaterdag afwezig wegens (privé?) omstandigheden...

Terug naar de wedstrijd dan maar....

Na een paar gevaarlijke uitbraken van beide kanten mag Tzummarum, door een fout van het middenveld, een doelpunt maken. Kort daarna wil/ kan Ane Piet een hattrick op zijn naam zetten, maar wordt onterecht teruggefloten voor buitenspel. Het blijft 2-1 voor Tzum 1.
Wie denkt dat Ane Piet ‘Man of the Match’ zou zijn door de doelpunten en het aantal keer dat zijn naam in het verslag is opgenomen, heeft het mis. Mijn voorkeur gaat uit naar onze keeper Frits, deze heeft 90 minuten uitstekend gekeept en wist de gelijkmaker (2-2) te voorkomen met een prachtige redding.
Al met al heeft Tzum zijn zege verdiend en er hard voor gestreden. Coach Appie kan trots zijn op het Tzummer legioen, tenminste voor deze zaterdag....

Volgende week (8 mei) zullen wij het opnemen tegen Suawoude. De vorige ontmoeting thuis eindigde in een gelijkspel (0-0). Hopen dat wij ditmaal drie punten meenemen!

Verslag: Reinout Dijkstra
Programma
Zaterdag 18 September

15:00 Uur
Sc Franeker 5 - Tzum 2

14:30 Uur

Tzum Vr1 - Scharnegoutum´70 Vr 1

10:45 Uur

Tzum Jo15-1 - Ons Sneek Jo15-3

09:45 Uur

Tzum Jo9-1 Jm - Avc Jo9-1

09:00 Uur

Sjo Dfc Jo7-1 Tzum Jo7-1


Vrijdag 24 September

19:00 Uur

Tzum 35±


Zaterdag 25 September

14:30 Uur

Tzum 2 -Sc Bolsward 5

12:00 Uur

SF Deinum Vr 1 - Tzum Vr1

12:30 Uur

Sjo Dfc Jo15-2 Tzum Jo15-1

09:45 Uur

Tzum Jo12-1Jm - Harlingen Jo12-1Jm

09:00 Uur

Sc Stiens Jo9-4 - Tzum Jo9-1Jm

08:45 Uur

Minnertsga Jo7-1Jm - Tzum Jo7-1
Aanmelden nieuwsbrief
Wil je op de hoogte gehouden worden? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!