24-04-10 Tzum 2 - Woudsend 3
Tzum 2 – Woudsend 3 doelpuntrijk duel

Zaterdag 24 april is een prachtige zonnige dag. De 15 spelers van Tzum 2 zijn dan ook ruim op tijd aanwezig, want ze hebben er zin in. Voordat de ploeg van Woudsend compleet op het Tzummer veld staat is het al bijna half 3. Er blijken veel wegen van Woudsend naar Tzum te leiden, waarbij de gezond-verstand-route, via Sneek en Bolsward, veruit de snelste blijkt te zijn. De wedstrijd begint dan ook iets na de oorspronkelijk aanvangstijd.

De spelers van Woudsend lijken bij het begin van de wedstrijd nog af te vragen welke route ze nu beter hadden kunnen nemen, want er is nog maar 10 minuten gespeeld als de thuisploeg al op een 3-0 voorsprong staat. De kopbal van Bauke na een goed genomen corner van Jelle betekent 1-0, Sietze die de keeper van grote afstand met een prachtige boogbal verschalkt zet 2-0 op het bord en Wybren maakt de 3-0 door zich door de achterhoede te wurmen. Het verweer van Woudsend is in deze beginfase erg zwak en het gaat allemaal erg gemakkelijk voor Tzum. De Tzummers nemen het na de sterke openingsfase te licht op en de spelers van Woudsend beseffen dat er uit een ander vaatje getapt moet worden. Zij krijgen daarna dan ook wat kansjes en na 20 minuten spelen weten ze de 3-1 te scoren. Het antwoord van Tzum volgt razendsnel. Vanaf de aftrap komt de bal op rechts bij Eric die een puike voorzet aflevert. Deze wordt snoeihard ingekopt door Jacob en de marge is weer 3. Nog voor rust komt Woudsend op 4-2 na een goede voorbeidende actie van de linker aanvaller.

Na de thee komen de gasten gebrand uit de kleedkamer. Ze spelen wat feller en Tzum lijkt zich hier even op in te moeten stellen. Toch komt de thuisploeg op 5-2 na een snelle aanval waarbij Sietze de achterhoede van Woudsend te snel af is en beheerst afrondt. Hierna golft het spel op en neer, waarbij beide ploegen kansen krijgen. Sommige kansen lijken niet te missen, maar toch gebeurt dat. Woudsend weet halverwege de tweede helft op 5-3 te komen en voelt dan dat er misschien nog wel meer in zit. Dat meer komt op 10 minuten voor het einde van de wedstrijd. Na zwak verdedigen door de Tzummers weet de Woudsend aanval de 5-4 te scoren. Een slotoffensief van de gasten dan nog, zo zou je verwachten. Dit valt tegen, in de resterende minuten gebeurt niet zoveel meer. Eindstand 5-4 derhalve.

Tzum 2 weet deze aantrekkelijke wedstrijd dus winnend af te sluiten. Een sportief gespeelde wedstrijd ook en dat is mooi want zo is de als scheidrechter debuterende Frouke geen moment in de problemen gekomen.
Volgende week is Tzum 2 vrij, op 8 mei spelen ze thuis tegen Mulier