10-04-10 Tzum 1 - Marrum 1
Afgelopen zaterdag mocht het eerste van Tzum aantreden tegen nummer 3 uit de competitie: Marrum. Tzum dat de laatste weken goed speelt zou het deze mooie zaterdagmiddag Marrum eens heel lastig kunnen maken. Na een goede warming-up en met duidelijke taken van Coach Appie de Bruin gingen de spelers van Tzum met alle vertrouwen het veld op.

De opstelling:
Keeper: Jan Willem
Verdediging: Justin – Bouwe – Klaas – Erwin
Middenveld: Harmen – Wilco – Romke
Aanval: Reinout – Ane Piet – Frits
Wissels: Johan - Redmar

Tzum kon de eerste 15 minuten goed met Marrum meekomen. Er kwam van beide kanten goed voetbal en beide teams hadden de spelers goed staan waardoor er weinig grote kansen vielen te noteren. Na ongeveer 20 minuten spelen brak de centrale middenvelder van Marrum door op de linkerflank. In plaats van deze bal voor het goal te trekken schoot deze speler de bal in de kruising van de korte hoek, waarbij hij de verdediging en keeper van Tzum kansloos liet. 0-1.
Tzum pakte het voetbal vervolgens weer goed op en creëerde net als Marrum enkele kleine kansen. In de 25e minuut was het Ane Piet die een goede loopactie in huis had waarbij hij met een prachtige steekpass uit kon breken. Oog in oog met de keeper van Marrum besloot Ane Piet de kans uit handen te geven aan Harmen die goed vanaf het middenveld was meegekomen. De doelman van Marrum had dit in de gaten en kon zo de bal onderscheppen.
Rond de dertigste minuut was het wederom Marrum dat een doelpunt maakte. Een lange bal van Marrum werd slecht verwerkt door de defensie van Tzum, hierdoor kwam een speler van Marrum op de rand van het strafschopgebied in scoringspositie. Het schot wat hierop volgde was niet erg krachtig maar draaide door de sterke wind bij Jan Willem vandaan en verdween zo in het net. 0-2. Tot het rustsignaal gebeurde er verder weinig.

Opstelling 2e helft:
Keeper: Jan Willem
Verdediging: Justin – Bouwe – Klaas – Erwin
Middenveld: Johan– Wilco – Redmar
Aanval: Reinout – Ane Piet – Frits
Wissels: Harmen – Romke

Na de speech van de trainer ging Tzum er in de 2e helft vol tegenaan. Tzum had de wind in de rug wat natuurlijk wat makkelijker speelt. Tzum wist Marrum redelijk onder druk te zetten wat resulteerde in een paar kleine kansen. Hieruit werd helaas niet gescoord. Na een kwartier spelen in de 2e helft kreeg Marrum een corner, deze werd scherp ingedraaid en werd door niemand aangeraakt. Bij de 2e paal probeerde Bouwe de bal nog weg te werken maar raakte de bal niet goed en zo verdween de bal achter Jan Willem. 0-3. Na dertig minuten spelen botsten Johan en een speler van Marrum tijdens een kopduel met de hoofden tegen elkaar. Johan kwam als sterkste uit de strijd en de speler van Marrum moest met een hoofdwond naar de kant. Marrum was door zijn wisselspelers heen en kon de laatste 15 minuten maar beschikken over 10 man. Dit zorgde voor meer ruimte op de helft van Marrum waardoor Tzum de druk kon opvoeren, helaas was er niemand van Tzum die de bal in het net van de tegenstander kon werken. 5 minuten voor het eindsignaal kwam Marrum er nog eens met een gevaarlijke counter uit waardoor de spits van Marrum oog in oog kwam te staan met Jan Willem. De aanvaller bleef rustig en schoot de bal beheerst binnen. 0-4. Dit was tevens de eindstand.
Al met al kan Tzum terugkijken op een goede wedstrijd met helaas een negatief resultaat. Als Tzum dit spel kan volhouden zijn er zeker nog mogelijkheden om punten te pakken in de komende drie wedstrijden.
Programma
Zaterdag 13 November

10:00 u

Sjo Dfc Jo15-2 - Tzum Jo15-1

09:45 u

Tzum Jo12-1 - Mulier Jo12-1

09:00 u

Oosterlitten jo9-1 - Tzum Jo9-1

08:45 u

Minnertsga jo7-1 - Tzum Jo7-1

Vrijdag 19 November

19:30

Tzum 35+ In Witmarsum

Zaterdag 20 November

14:30 u

Tzum 2 - Leovardia 5

12:45 u

Sc Bolsward Vr2 - Tzum Vr1

12:20 u

Joure Sc Jo15-5 - Tzum Jo15-1

12:15 u

Vsv 31 Jo12-1jm - Tzum Jo12-1

09:45 u

Tzum Jo9-1 - Sjo Arum/Stormvogels Jo9-1

09:00 u

Tzum Jo7-1 / Sjo Dfc Jo7-1
Aanmelden nieuwsbrief
Wil je op de hoogte gehouden worden? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!