10-04-10 Minnertsga da1 - Tzum da1
De opstelling voor deze week;
Op keep; Lotte van der Horst
Achterin staan; Lidewey, Baukje & Petra
Voorstopper voor vandaag is Reina
In het midden staan; Grietje, Truus & Klaske
Voorin staan; Hilda, Jessye & Anita.

Op de wissel zitten ;
Tjitske Tolsma
Anjali
Alida
Rinske.

Zaterdag 10 april ; Minnertsga da1 - Tzum da1

Op deze zaterdag, met een waterig zonnetje op onze kop, treden wij aan tegen Minnertsga. Spannend, want Minnertsga staat maar 1 plek boven ons! Dit betekent punten pakken dus!
We beginnen de 1e helft met de aftrap voor Tzum. We zijn nog geen minuut bezig of Hilda vliegt al met de bal recht op de keepster van de tegenstanders af .. Helaas komt deze actie niet tot een doelpunt. De strijd om de punten gaat verder, en we spelen veel aan de kant van Minnertsga.. Dit leidt een aantal keer tot actie's richting de keepster, van Anita, maar helaas worden deze niet benut.. Het is druk spel voor 't goal van de tegenstander, Hilda weet de bal nog te koppen, maar kopt 'm naast de palen. We spelen sterkter maar weten de actie's steeds niet af te ronden, zo ook niet de opeenvolgende actie van Hilda, die de bal perfect op de voet krijg, of de actie van Tjitske via een voorzet van Anita. Het lijkt even spannend te worden in de laatste minuten, maar dan opeens krijgt Truus de bal perfect voor de voeten en weet fenomenaal te scoren! Ons eerste doelpunt is binnen! Vlak voor rust krijgt Tjitske nog een vrije trap toegewezen, maar deze komt helaas niet tot een goal. Met de 0-1 gaan we de rust in.

Een bakje thee en een aantal bemoedigende woorden van onze trainer later stappen we het veld weer op voor de tweede helft.

Deze helft is in het begin iets rommelig, en gevaarlijk .. Minnertsga weet te dicht bij het goal van ons te komen en te scoren..
Hierdoor wordt Tzum nog strijdlustiger en neemt de bal mee richting het goal van de "vijand" .. Hier weet Alida met 'n kopbal te scoren voor Tzum!! Dit betekent de 1-2 voor ons! Zo'n 3 minuten later is daar Hilda met de bal , die een schot waagt vanuit het 16 meter gebied en scoort !! Met een stiekeme glimlach op de Tzummer gezichten wordt er doorgevoetbald, we hebben dan nog zo'n 10 minuten te gaan .. 10 spannende minuten .. Want blijft de puntentelling zo staan, of komen er nog doelpunten bij? Dit weten we vrij snel, want niet lang voor de rust weet ook Hilda met een kopbal te scoren! Dit betekent 1-4 voor Tzum, en met nog een paar minuten spelen lijkt de strijd beslist! Gelukkig is dit ook zo, want niet veel later wordt er afgefloten en is Tzum de terechte winnaar van deze partij.

Jacob heeft 2 theorieën over deze overwinning; Het had gelegen aan zijn AJAX pet, die hij voor deze ene historische keer had uitgeleend aan onze keepster, of het kwam omdat Jacob zijn geluksboxershort droeg .. Hier zijn de meningen nog over verdeeld.. voorop staat dat de dames die vandaag gevoetbald hebben hun uiterste best hebben gedaan, en dat zal ongetwijfeld de beste theorie zijn.

Aanstaande zaterdag spelen wij thuis tegen Warga om 14.30. Dus allemaal de beste boxershort aan, en tot op het veld!

Femke van der Meulen
Programma
Zaterdag 13 November

10:00 u

Sjo Dfc Jo15-2 - Tzum Jo15-1

09:45 u

Tzum Jo12-1 - Mulier Jo12-1

09:00 u

Oosterlitten jo9-1 - Tzum Jo9-1

08:45 u

Minnertsga jo7-1 - Tzum Jo7-1

Vrijdag 19 November

19:30

Tzum 35+ In Witmarsum

Zaterdag 20 November

14:30 u

Tzum 2 - Leovardia 5

12:45 u

Sc Bolsward Vr2 - Tzum Vr1

12:20 u

Joure Sc Jo15-5 - Tzum Jo15-1

12:15 u

Vsv 31 Jo12-1jm - Tzum Jo12-1

09:45 u

Tzum Jo9-1 - Sjo Arum/Stormvogels Jo9-1

09:00 u

Tzum Jo7-1 / Sjo Dfc Jo7-1
Aanmelden nieuwsbrief
Wil je op de hoogte gehouden worden? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!