06-04-10 Tzum 1 - Suawoude 1 (0-0)
Tijdens deze mooie zonnige avond in Tzum, met als gast Suawoude, werd niet gescoord. Na negentig minuten hielden beide partijen een puntje over. Dit was gezien de krachtsverhouding een terechte uitslag. De eerste helft was Tzum de bovenliggende partij en in de tweede helft was het Suawoude dat meer druk wist te zetten

Tzum wist met een redelijk complete selectie de wedstrijd te beginnen, alleen Harmen ontbrak. Geert werd bereid gevonden om dit in te vullen vanavond. Er werd met de volgende opstelling begonnen:

Sjoerd Frits
Ane Piet
Redmar Wilco Romke
Justin Klaas Erwin
Bouwe
Reinout

Wissels: Johan, Geert

Eerste helft:
Er was redelijk vertrouwen opgedaan de laatste wedstrijden, waardoor er met volle moed werd gestart met de wedstrijd. De eerste tien minuten werd er vooral op het middenveld gestreden en waren er weinig kansen voor beide partijen. Tzum wist echter iets vaker de duels te winnen en werd langzaam aan de bovenliggende partij. Tot grote kansen leidde dit niet. De verdediging van Suawoude stond goed en gaf weinig weg. Een aantal vrije trappen rond de zestien en een paar afstandsschoten waren de eerste wapenfeiten. Halverwege de eerste helft wist Romke, die telkens goed mee opkwam, één tegen één met de keeper te komen. De keeper kwam goed uit en wist het schot te blokken. Romke schoot even later ook nog van afstand op de lat. Aan de andere kant was er nog een schot dat net voorlangs ging. De scheids vond het nu wel tijd voor een bakkie koffie.

Tweede helft:
Tzum kwam redelijk uit de startblokken, maar werd al snel teruggedrongen op eigen helft. De vermoeidheid begon hier en daar al toe te slaan. Ondanks dat wisten de spitsen van Suawoude geen echte grote kansen te creëren. Één keer werd er gescoord, dit met drie man buitenspel, dus werd hij afgekeurd. Erwin, Bouwe, Klaas en Justin hadden de verdediging als een huis staan. Reinout wist een van richting veranderd schot nog goed te redden, de hier opvolgende corner kwam er niet, omdat de goed fluitende scheids zo langzamerhand klaar was met het gezeur van nummer elf van Suawoude. De laatste periode van de wedstrijd kreeg Suawoude weinig meer mee van de scheids, als gevolg van deze houding tegen de beslissingen. Ondanks dit was het een sportieve wedstrijd waarin weinig aan de hand was. Alleen in de laatste vijf minuten had Ane Piet geluk dat de scheids de kaarten op zak hield, na een te laat ingezette tackel.

Na deze wedstrijd is Tzum drie wedstrijden ongeslagen op eigen veld en is men bezig met een goede reeks na de winterstop. Door de goede sfeer en de resultaten kan Tzum met vol vertrouwen naar de wedstrijd van zaterdag tegen hoogvlieger Marrum toe leven. Alle support is dan weer meer dan welkom.