03-04-10 Bolswardia 4 - Tzum 2
Tzum 2 fors onderuit in Bolsward

Het 2e Seniorenteam van de VV Tzum moest zaterdag 4 april uit naar Bolsward om aan te treden tegen het 4e van Bolswardia. Dit team staat net even hoger dan Tzum, zij hebben echter ook nog enkele wedstrijden in te halen.
Wanneer Tzum de aansluiting wil behouden zal er gewonnen moeten worden en dit gaat na de lange winterstop niet echt gemakkelijk meer.
Met een selectie van 13 man gingen we naar Bolsward. Na het omkleden en de warming up was het tijd voor de wedstrijd. Dit had Bolswardia beter begrepen dan Tzum want na wat aftasten was het Bolswardia die in de gaten kreeg dat er vanmiddag tegen Tzum wel wat viel te halen! Terwijl de Tennisvereniging Tzum een Open dag hield was er bij Tzum 2 open huis!
Na pas 7 minuten te hebben gespeeld stond er al 2-0 op het – niet aanwezige – scorebord!
Bolswardia had een jonge en bewegende ploeg die van Tzum alle ruimte en gelegenheid kreeg om te voetballen. Hier wisten zij wel raad mee want voor de rust wisten ze nog 3 maal het net te vinden terwijl Tzum amper aan de overkant kwam. Ook gelegenheidskeeper Wijbren had z’n dag niet helemaal en zo vielen de doelpunten dus ook gemakkelijk.
Na 45 natte minuten was het rust en moest er behoorlijk bij gepraat worden om nog iets van de tweede helft te maken.
Het was inmiddels droog en het spel werd ook iets beter aan Tzummer zijde. Door enkele wisselingen stond het misschien iets beter en werden er zelfs kansen gecreëerd. Helaas wist de goed spelende B junior Marco net niet te scoren. Hij en Good Old Wietse vielen in positieve zin op aan Tzummer zijde.
Maar na zo’n 20 minuten was het weer Bolswardia die tot scoren kwam via een geplaatst schot in de rechter benedenhoek, 0-6. Tzum probeerde het wel in deze tweede helft maar mocht niet de eer redden middels een doelpunt, hoewel ze een paar keer dichtbij waren.
Bolswardia bouwde de score uit naar 8-0, zodat van een forse nederlaag gesproken kon worden, die we maar snel moeten vergeten.
Eerst maar een week vrij en daarna maar weer proberen!!

HVDM
Zaterdag 16 November