26-09-09 Mulier 3 - Tzum 2
Tzum 2 verslaat koploper Mulier 3!

Het 2e elftal van de VV Tzum moest afgelopen zaterdag aantreden tegen de koploper in hun competitie Mulier 3.
Vandaag was de ploeg redelijk compleet met 15 man die afreisden naar Witmarsum.
Frouke Bleeker moest vandaag nog rust houden vanwege z’n blessure, opgelopen bij De Walde. Met Wybren in de goal en een achterste linie bestaande uit, Hauke, Wietze, Johannes en Albert, een vier mans middenveld met Jelle, Auke, Geart en Bote en Sietze en Jildert in de voorhoede werd deze wedstrijd begonnen tegen Mulier 3.
Het was al snel duidelijk dat deze twee ploegen aan elkaar gewaagd waren. De eerste 10 minuten waren voor Mulier. Hierna had Tzum het goed staan en wisten ze de wedstrijd min of meer naar zich toe te trekken. Dit leverde enkele goede mogelijkheden op maar er werd nog niet gescoord. Tzum hield Mulier goed onder druk maar alleen enkele schoten van afstand zorgden voor gevaar. Zo waren Jildert, Johannes en Albert dichtbij de openings treffer. Het enige gevaar van Mulier kwam van enkele slechte passes vanaf het Tzummer middenveld maar dit bleef bij enkele spelde prikjes. Net voor rust leek Mulier op voorsprong te komen, maar nu werd de bal vanuit buitenspel positie(?) binnen gekopt, de ruststand was derhalve 0-0.
Ook na de thee bleef Tzum scherp. Mulier had 3 wissels toegepast en wilde meer naar voren voetballen. Tzum 3 ving dit prima op en bleef voetballend beter dan Mulier.
Na een klein kwartier werd Bauke aangespeeld op de rand van de 16 meter waar hij onreglementair werd gestopt door een verdediger van Mulier. De vrije trap die hier opvolgde werd prima binnen geschoten door Auke van der Meulen, zodat Tzum op een 0-1 voorsprong kwam.
Mulier begon steeds meer aan te dringen en hierdoor kwam er voor Tzum steeds meer ruimte. De Tzummer achterhoede stond goed en gaf niets weg en na een snelle counter over rechts kwam Tzum op 0-2. Auke werd op het middenveld aangespeeld en stuurde Jelle via de rechtervleugel weg, Jelle gaf goed voor en daar was Sietze die de bal beheerst binnen tikte! Door wat pijntjes aan Tzummer zijde moest er gewisseld worden met als gevolg dat Tzum teveel achteruit begon te lopen. Hierdoor kwam Mulier steeds dichterbij de Tzummer goal, zonder echt gevaarlijk te worden. Die enkele keer dat het gevaarlijk leek te worden stond keeper Wybren z’n mannetje en werd deze kans tot corner verwerkt. Deze leverde verder ook geen gevaar op. Mulier bleef aandringen en Tzum probeerde nog wat via de counter maar de stand bleef verder ongewijzigd. Door een prima collectief optreden van Tzum werden deze 3 punten binnen gehaald!

Volgende week zaterdag moet Tzum 3 uit naar Oudehaske 5, aanvang 12.30 uur!!

Verslag: Hauke van der Meulen
Zaterdag 18 September