19-09-09 Tzum 1 - Wardy 1
19-09-09 Tzum 1 – Wardy 1

Na twee lange intensieve trainingen van het afgelopen week, is Tzum 1 klaargestoomd om het op te nemen tegen koploper Wardy. Deze middag zal Tzum keihard moeten presteren om de punten thuis te houden en Wardy met lege handen naar huis te sturen.

Naast een bloedhete middag nog een ander verassend aspect vóór de wedstrijd: iedereen is stipt op tijd, dit vanwege het afschaffen van het ’ Tsjommers kwartierke’.

Opstelling 1e helft

Op doel: Johan
Verdediging: Sjoerd, Bouwe, Harmen en Erwin
Middenveld: Justin, Wilco en Yko
Aanval: Frits, Ane Piet en Reinout

Doelman Jan Willem raakt tijdens de warming-up geblesseerd, waardoor oud vedette keeper Johan zijn plaats in moet nemen. Ondanks deze vroegtijdige vervanging van de doelman kiest Jelle evengoed voor het 4-3-3 systeem.

De openingsfase begint enigszins onrustig aan beide kanten. De eerste tien minuten wordt goed druk gezet en voert Tzum zijn taken naar behoren uit.
De tien minuten die daarna volgen laten heel ander voetbal zien, waarbij Tzum negen van de tien keer zonder bal uit duel komt. Door een fout in de verdediging, weet Wardy na kleine twintig minuten een doelpunt te maken. 0-1. Nog geen tien minuten later is het weer raak voor Wardy. Door het verkeerd stappen van verdedigers op buitenspel kan Wardy zonder pardon de 0-2 maken.

Tzum weet een paar kansjes te creëren, maar kan zich in de eerste helft nog niet echt vinden in het spel. Wardy heeft hier minder moeite mee en maakt in de slotfase de 0-3.
Tijd voor Jelle om zijn strategieën over een andere boeg te gooien!

Opstelling 2e helft

Op doel: Johan
Verdediging: Sjoerd, Bouwe, Harmen en Erwin
Middenveld: Justin, Wilco en Redmar
Aanval: Frits, Ane Piet en Reinout

De tweede helft beloofd beter voor Tzum. Er worden meer duellen gewonnen en effectiever druk gezet, dit zorgt voor paniek bij de tegenpartij. Desondanks weet Wardy nog eens te scoren en zo Tzum op 0-4 achterstand te zetten.

Ondertussen is Wilco naar de zijlijn geroepen en is Klaas hiervoor in de plaats gekomen. Edwin mag de laatste twintig minuten zijn dienst in het veld bewijzen voor Erwin.

In die laatste twintig minuten kiest Tzum voor een snelle aanval. Via een handig tikje van Justin kan Reinout de bal afgeven op Frits. Deze weet met een geniaal afstandschot de kruising te strelen 1-4.
Tzum wint een slag, maar verliest uiteindelijk de wedstrijd...

Bekijk het positief. Het is nog maar vroeg in de competitie, waarbij de koploper eerst weer even uit het zicht verdwenen is.

Door: Reinout Dijkstra
Zaterdag 13 November