19-09-09 Blauw Wit DA2 - Tzum DA1
Door: Truus Overal

Het geschiedde op een mooie zaterdag in september; de zon scheen, het was warm, er was nauwelijks wind en wij moesten naar Leeuwarden om een potje te voetballen tegen de dames van Leeuwarden, ‘blauw wit’ wel te verstaan.
Toen we bij het wedstrijd veld aan kwamen, zagen we het al, we speelden vandaag in ‘de kooi.’ Rond het veld waren een aantal netten en stalen hekken geplaatst, ‘los net fertroud’! We begonnen de eerste helft wat onwennig, niet alleen omdat het warm was om te spelen, maar ook omdat we op een kunstveld voetbalden.

Na ongeveer 15 minuten maakte Lidewey een doelpunt (in eigen goal). “Het was zij, of ik, ” aldus Lidewey.
Na zo’n 30 minuten spelen kregen we een penalty mee. Onze spits werd door de keeper onderuit gehaald in het strafschopgebied. Maar helaas, de bal werd recht op de keeper geschoten.
Net voor rust viel de 2-0 door een communicatie stoornis bij de verdediging.
In de rust was Jacob inmiddels al iets fitter geworden en kon hij ons een hart onder de riem steken.
We begonnen de tweede helft dan ook wat feller, maar helaas zat het ons niet mee. We maakten de kansen wel, er werd goed gecombineerd, maar we konden het niet afmaken, naast, over, lat, u kent dat wel…

Gelukkig zette Grietje haar debuut verder door en maakte ze haar tweede doel van deze competitie. Na een mooie voorzet wist Grietje hem keurig in een hoekje te plaatsen! De 2 – 1.
Dit bracht Tzum weer helemaal terug in de wedstrijd en er werd nog harder gewerkt door de dames!
Helaas kregen we in de laatste minuten van de tweede helft nog een penalty tegen door een verdedigingsduel in het strafschop gebied.
De penalty zat – keurig geplaatst in een hoekje. Dit bracht de eindstand op 3 – 1.
Jammer, maar iedereen heeft zich voor de volle 100% ingezet. Keurig dames Tzum!

Volgende week genieten van de wedstrijd Zeerobben! We voetballen thuis, dus komt allen tezamen kijken! Tot dan! Truus.