12-09-09 Tzum 1 - Twijzel 1
Op donderdagavond 10 september stond de tweede competitiewedstrijd voor Tzum 1 op het programma. Tegenstander was SC Twijzel, een onbekende tegenstander die net als Tzum hun eerste wedstrijd ruim hadden verloren van Wardy (0-5).

Na een scherpe training op maandag was iedereen er op gebrand om op deze mooie avond de eerste punten binnen te halen.

Tzum begon in de volgende opstelling:
Op doel: Jan Willem
Verdediging: Sjoerd, Bouwe, Harmen en Erwin
Middenveld: Justin, Wilco en Klaas
Aanval: Frits, Ane Piet en Reinout

Om 18.30 werd er door Tzum afgetrapt. Het begin van de wedstrijd was van beide kanten erg onrustig. De bal werd nauwelijks in de ploeg gehouden, het spel speelde zich dan ook voornamelijk op het middenveld af. Na ongeveer 10 minuten kwam Tzum wat beter in de wedstrijd en werd het spel wat verzorgder. Er werd zo nu en dan leuk gecombineerd maar echte kansen werden er niet gecreëerd. Twijzel kwam er eigenlijk niet aan te pas, de weinige aanvallen die men opzettte werden door de verdediging van Tzum met weinig moeite afgehouden. Na ongeveer een half uur spelen een grote kans voor Tzum. Na een prachtige aanval over rechts legt Reinout de bal panklaar voor Wilco, deze schiet goed in maar met enig geluk wordt de bal van de lijn gehaald. Na deze aanval krijgt Tzum een corner, de bal valt bij de tweede paal en wordt door een verdediger van Twijzel met de hand aangeraakt, een overduidelijke handsbal maar de scheidsrechter staat er te ver vanaf en laat doorspelen. Tzum gaat verder en speelt bij vlagen goed. Vlak voor rust wordt de bal op het middenveld verspeelt en wordt de rechterspits van Twijzel de diepte ingestuurd. Deze zet de bal voor, na een scrimmage weet de nummer tien van Twijzel te scoren, 0-1. Tzum is hierna even volledig de weg kwijt, Twijzel zet druk en komt zelfs op 0-2. Opnieuw staat de scheidsrechter niet goed opgesteld en ziet niet dat Bouwe na een diepe bal wordt neergehaald. De spits van Twijzel kan hierna ongehinderd doorlopen en maakt het goed af. Tzum krijgt hierna nog een goede kans via Ane Piet, zijn punter beland echter in de handen van de keeper. Zo gaat Tzum rusten met een 0-2 achterstand.

2e helft

Tzum komt goed uit de startblokken en krijgt via Frits een goede kans, zijn schot gaat net over. Doordat Tzum vol op de aanval speelt is er meer ruimte voor Twijzel, echt gevaarlijk worden zij echter niet. Na 60 minuten spelen weer een goede aanval van Tzum, weer is het Reinout die voorzet, Frits kopt de bal prima in maar de keeper weet de bal net over de goal te tikken. Bij Tzum wordt Yko voor Erwin gewisseled, deze gaat rechtshalf spelen waardoor Klaas rechtsback wordt. Tzum gaat verder en creëert nog enkele kansen via Ane Piet en Frits.Na één van deze kansen wordt er door Twijzel weer hands in eigen strafschopgebied gemaakt. Weer staat de scheidsrechter dichter bij zijn eigen camper dan bij de bal waardoor hij ook deze handsbal mist. Erg frusterend omdat de beste man hiermee de wedstrijd wel erg beinvloed. Een kwartier voor tijd valt de beslissing. Tzum staat te slapen bij een vrije trap van Twijzel, hierdoor kan de aanvoerder de bal volledig vrij over Jan Willem schieten, 0-3. Tzum wisselt Edwin voor Harmen. In het resterende kwartier golft het spel op en neer zonder echt grote kansen voor beide ploegen. Zo eindigt deze wedstrijd in een 0-3 nederlaag voor Tzum. Gezien het spelbeeld een geflatteerde nederlaag. De scheidsrechter heeft de wedstrijd zeker beinvloed maar Tzum moet ook naar zichzelf kijken, wanneer je de kansen zelf niet benut krijg je ze vaak zelf om de oren, zoals ook vandaag. Wel is het zo dat het spel stukken beter was dan in de wedstrijd tegen Marum. Nu maar proberen deze lijn vast te houden. Aankomende zaterdag de lastige thuiswedstrijd tegen Wardy op het programma. Komt allen!!
Zaterdag 10 Oktober

14:00 uur Tzum 1 - Vcr 2