05-09-09 Marrum 1 - Tzum 1
Vandaag was het de taak van de mannen van Tzum 1 een zo goed mogelijke eerste wedstrijd neer te zetten, in het eerste competitieduel tegen Marrum.
Een ploeg die het in de voorbereiding uitstekend deed. Dus is het aan de manschappen van Tzum om daar een eind aan te maken.

De opstelling was als volgt:
Doel: Jan Willem
Verdediging: Sjoerd, Edwin, Klaas, Erwin
Middenveld: Justin, Wilco, Harm
Aanval: Frits, Ane Piet, Reinout

Wissels: Yko, Henk-Jan, Bouwe

Voor de wedstrijd hadden we met trainer Jelle precies afgesproken welke spelers welke taken hadden. En moesten we qua tactiek net zo beginnen als tegen Blauwhuis in het eerder gespeelde oefenduel.

Dan de wedstrijd, de eerste 10 min stond het goed aan Tzummer kant, iedereen hield zich aan zijn taak. Met veel druk naar voren en spelend met weinig ruimte tussen de linies konden we aan voetballen toekomen. Met zo nu en dan ook een paar mooie aanvallen. Totdat Marrum langzaam aan in de wedstrijd kwam en begon te voetballen, was het bij de Tzummers onrustig,de taken werden niet meer uitgevoerd. Wat leidde tot veel ruimte voor Marrum dat met hun laatste man in de hoofdrol de bal voortdurend diep konden geven en met hun snelle spitsen de score konden openen 1-0. Wat later in de helft ook nog werd verviervoudigd, dus gingen we de rust in met een forse 4-0 achterstand.

In de tweede helft moest Tzum het zien op te pakken door niet helemaal vernederd te worden. We moesten nog een keer alles geven om er in de deze wedstrijd wat van te maken.
Dit lukte zeker bij vlagen heel goed, de 1 tegen 1 duels werden veel meer gewonnen en ook kwam er weer wat voetbal in de ploeg, met onder andere een paar mooie kansen. Het leidde dan ook tot een vrij snel doelpunt van Tzum, gemaakt door Reinout die slim de laatste man uitspeelde, door een mooie dieptepass vanaf het middenveld. Hij schoof de bal in de lange hoek precies langs de keeper, de stand nu 4-1. Maar het duurde niet lang of Marrum gaf daar al weer een antwoord op. Met een snelle aanval over de rechterkant wisten ze de Tzummer verdediging te passeren en er werd bij de tweede paal ingeschoten 5-1. Later zou het ook nog 6-1 worden.

Met dus een slechte eerste helft en een betere tweede helft waar ook veel meer werd gevoetbald en geknokt. Dit alles was weer een hele goede les voor de volgende keer, een belangrijk leermoment voor de jongens van Jelle Kievit.
We proberen er met z’n allen alles aan te doen om Tzum 1 punten te gaan bezorgen.

Verslag: Erwin Hoekstra
Zaterdag 16 November