31-10-09 Tzum 2 - Bolswardia 4
Zwaar bevochten overwinning Tzum 2

Afgelopen zaterdag 31 oktober mocht Tzum 2 thuis aantreden tegen het 4e van Bolswardia.
Ook vandaag weer een ruime selectie aan Tzummer zijde, waardoor trainer André had bedacht om het eens anders neer te zetten!
Om meer voor uit te willen voetballen had hij de poppetjes op het middenveld iets anders neer gezet.
In eerste instantie kwam hier weinig van terecht, het middenveld was in handen van de Bolswarders, doordat hun voorstopper regelmatig kon inschuiven. Het Tzummer spel vond weer hoofdzakelijk plaats aan de rechterkant van het veld terwijl Bolswardia beide kanten goed inschakelde. Bolswardia kwam naar een klein kwartier dan ook op een 0-1 voorsprong.
Deze duurde niet heel lang want enkele minuten later kon Gerrit Hiemstra op stomen aan de rechterkant en gaf de bal voor waar Jildert de bal simpel kon binnen lopen; 1-1.
Weer enkele minuten later was het Gerrit zelf die een knappe solo doeltreffend afrondde en Tzum dus op een 2-1 voorsprong zette. Dit was misschien wel tegen het wedstrijdbeeld in, maar niet minder mooi.
Bolswardia voerde de druk weer wat op en dit leverde enkele kleine kansjes op. Op slag van rust kreeg Bolswardia nog een corner en deze werd bij de 1e paal binnen gekopt en werd de ruststand 2-2.
In de rust werd er aan beide kanten gewisseld en zagen we omzettingen aan beide kanten.
Tzum 2 begon nu met 3 ipv 2 spitsen om Bolswardia meer onder druk te kunnen houden.
De meevoetballende voorstopper van Bolswardia werd op het middenveld geposteerd om daar meer druk op Tzum te kunnen houden. Het bleef een op en neer gaande wedstrijd met kansen aan beide kanten. Bolswardia had in deze fase de beste kansen maar de Tzummer verdediging en met name keeper Jordy weerden zich prima.
Hierna was het rechtsbuiten Erik Boersma die even van zich liet spreken. Miste hij zijn eerste opgelegde kans nog , de twee kansen die hij hierna kreeg rondde hij prima af. De 3-2 kwam na een fraaie solo van zijn schoen en de 4-2 na prima voorbereidend werk van Jildert vanaf links. Met nog een kwartier te gaan leek de wedstrijd beslist, echter Bolswardia gaf nog niet op!
Doordat bij Tzum de eerste pijntjes werden gevoeld en daardoor volop werd gewisseld kwam Tzum in dit laatste kwartier alleen nog maar aan verdedigen toe en kreeg Bolwardia nog een paar goede kansen. Gelukkig stak keeper Jordy vandaag in een prima vorm waardoor hij een sta in de weg van Bolswardia bleef. Zij wisten het net niet meer te vinden en bleef de 4-2 op het scorebord staan. Eindelijk weer eens een overwinning voor Tzum 2.

Komende zaterdag – 7 november – staat uit naar Woudsend 3 op het programma en gaan we weer voor 3 punten!

Verslag: Hauke van der Meulen
Zaterdag 12 Juni