31-10-09 TFS 1 -Tzum 1
Zaterdag 31 oktober gingen we vol moed naar Drachtstercompanie want zij staan op de laatste plaats met 0 punten. Deze dag moesten we voetballen zonder onze trainer Jelle. Hij moest in de buurt van het nest blijven dus werd Bouwe onze leider en Redmar onze grens.

Om twee uur gingen we los met de volgende opstelling

Op doel: Johan Hettema

Verdediging: Erwin Hoekstra , Harm Westra, Sjoerd Didden,

Klaas Meinsma

Middenveld: Romke Dunnewind, Reinout Dijksra, Justin Van Abbema,

Wilco Atsma

Aanval: Frits Hoekstra en Ane Piet Strikwerda

Wissels: Henk Jan Tolsma en Daniel

Het was mooi droog weer, het veld was goed bespeelbaar maar het gras was aan de lange kant dus liep de bal niet makkelijk van man naar man. Het eerste kwartier was het nog wat aftasten want voor velen was dit de eerste keer tegen TFS. Van beide kanten werd er niet goed gevoetbald. Onze aanpak met Reinout achter Wilco pakte redelijk uit. Wel moest Dijkstra veel met hun middenvelder mee en ontbrak het Wilco aan (scherpte ) maar er waren meer. Zo nu en dan kwam TFS er doorheen op de rechter kant . Gelukkig stond Harm goed opgesteld om het gevaar weer weg te werken . Ook trok Justin een keer aan de noodrem, onnodig maar wel geel. Zo kreeg ook de rechter verdediger van TFS geel voor een overtreding op Frits. Klaas kwam nog een keer dicht bij het doel maar schoot de bal in de handen van de keeper. Na de uittrap van de keeper kwam de bal in de voeten van Ane Piet maar deze schrok en trapte de bal naast . PAUZE

Na een bakje thee en wat gepraat werd Erwin gewisseld voor Daniel. Romke in de verdediging en Daniel op het midden veld. Dit pakte 15 minuten goed uit tot dat de rechter verdediger weer een overtreding maakte. Nu op Daniel. Weer geel, optellen is rood. Zij met 10 man en wij een vrije trap op de 16 meter. Voor Klaas een mooie kans maar hij schoot op de lat. Wij werden wel wat beter maar konden niet verder komen dan de 16 meter. Wilco werd gewisseld voor Henk Jan. De laatste 20 minuten ging het spel heen en weer. Door de goed fluitende scheidsrechter werd er nog een keer geel voor TFS uitgedeeld. Al met al 1 punt voor VVTZUM mee naar huis maar dit hadden meer moeten zijn. Volgende week moet het beter tegen Suwald thuis.
Programma
Zaterdag 12 Juni

10:40 u S.c Franeker Jo8-2 - Tzum Jo8-1

10:00 u Sjo Dfc Jo11-2 - Tzum Jo11-1

10:00 u Blauw-wit'34 Jo14-3 - Tzum jo14-1

Zaterdag 19 Juni

09:00 u Sjo Arum/Stormvogels '64 - Tzum Jo8-1

10:15 u Zeerobben Jo11-3 - Tzum Jo11-1

Zaterdag 26 Juni

09:00 u Tzum Jo8-1 - Oosterlittens Jo8-2

10:00 u Tzum Jo11-1 - Gavc Jo11-3

10:15 u Jacob St -Jo14-1G - Tzum Jo14-1
Aanmelden nieuwsbrief
Wil je op de hoogte gehouden worden? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!