24-10-09 Tzum Da1 - Minnertsga Da1
Ter nagedachtenis aan Rudy spelen we vandaag met zwarte band en hebben we een minuut stilte voor de wedstrijd.

Als het spel eenmaal begint is het eerst een beetje rommelig, we moeten eerst even inkomen.
In de eerste 5 minuten krijgt Minnertsga een kans en benut deze met een goal. 0-1
De bal blijft een tijdje op eigen helft en na een volgende kans van Minnertsga wordt deze door een mooie redding van Tjitske netjes gestopt, maar in de 15e minuut vind de bal weer het goal en staat het 0-2 voor Minnertsga. Maar hierna zet Tzum door, en krijgt Rinske een prachtige kans, die helaas we wordt gestopt door de keepster van Minnertsga. Ook de vrije trap die hier opvolgt wordt gestopt..
Op beide helften worden goeie kansen gecreërd, maar het is soms te druk en te rommelig. Door een fout in de verdediging van ons Tzum wordt er helaas alweer gescoord door de tegenstander wat de stand zet op 0-3.
De bal rolt sneller dan dat wij rennen en hierdoor wil het soms nog wel eens fout gaan. Vanaf het midden schiet Rinske er met de bal vandoor richting goal, en jawel eindelijk is daar het welverdiende goal, 1-3 !! Hierna volgt nog een mooie voorzet van Grietje, maar deze wordt helaas gestopt.
Frank fluit, en voor een peptalk en thee duiken we de kleedkamer in.

In de 2e helft wordt er meteen in de 1e minuut weer gescoord door Minnertsga.
Tzum wordt fel, en creërt een prachtige kans, maar deze wordt helaas weer gestopt door Minnertsga. De hierop volgende kans voor Minnertsga wordt niet gestopt waardoor er gescoord wordt en dat zet de stand op 1-5.
Na veel kansen en getouwtrek krijgt Baukje de bal voor de voeten en passt deze naar Rinske waardoor deze kan scoren, en dat zet ons op 2-5.
Na een wissel van Tzum, waarin Tjitske erin komt voor Grietje rent Tjitske er meteen met de bal vandoor en nog voordat ze ook maar 1 minuut in het spel zit scoort ze al meteen, prachtig doelpunt wat de stand op 3-5 zet! Het kan niet beter en Tzum voetbalt met veel goede moed door.
De spanning en druk blijft in het veld, maar Tzum voetbalt aanzienelijk beter. Tzum heeft een aantal mooie kansen van Rinske en Tjitske, maar helaas komt het steeds net niet tot een doelpunt. Helaas weet Minnertsga nog wel een keer te scoren, wat de uiteindelijke stand na het eindsignaal van Frank op 3-6 zet.

Femke van der Meulen
Programma
Zaterdag 12 Juni

10:40 u S.c Franeker Jo8-2 - Tzum Jo8-1

10:00 u Sjo Dfc Jo11-2 - Tzum Jo11-1

10:00 u Blauw-wit'34 Jo14-3 - Tzum jo14-1

Zaterdag 19 Juni

09:00 u Sjo Arum/Stormvogels '64 - Tzum Jo8-1

10:15 u Zeerobben Jo11-3 - Tzum Jo11-1

Zaterdag 26 Juni

09:00 u Tzum Jo8-1 - Oosterlittens Jo8-2

10:00 u Tzum Jo11-1 - Gavc Jo11-3

10:15 u Jacob St -Jo14-1G - Tzum Jo14-1
Aanmelden nieuwsbrief
Wil je op de hoogte gehouden worden? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!