24-10-09 Tzum 2 - Zeerobben 3
Tzum 2 verliest van Zeerobben 3

Op zaterdag 24 oktober was Tzum 2 gastheer voor Zeerobben 3 uit Harlingen. De gemiddelde leeftijd van deze “ouwe seunen” lag een stuk lager dan die van de Tzummer equipe. Dit zou ook in het spelbeeld te zien zijn. Voorafgaand aan de wedstrijd was er een minuut stilte ter nagedachtenis aan het overlijden van onze ploeggenoot Rudy Bouwma. Ook droeg iedere Tzum-speler een rouwband.

Na het eerste fluitsignaal van de leidsman deze middag, Fokke van der Veen, lieten de Harlingers zien met ambities naar Tzum gekomen te zijn. Er was in hun ploeg veel beweging en de bal ging bij vlagen goed rond. Bij Tzum was dit wat minder verzorgd. Soms te veel lopen met de bal en te aanvallend denken leidde meer dan eens tot onnodig balverlies. Het grootste deel van de eerste helft was Zeerobben dan ook de betere ploeg. Kansen kregen ze ook, en beslist geen kleine. Maar dit deel van het spelletje bleken de jonge Harlingers een stuk minder te beheersen. Vaak was hun afronding te gehaast of te slordig. Er werd dan naast of over geschoten of juist te lang getreuzeld, zodat de Tzummer verdedigers weer de kans kregen om in te grijpen. Bovendien stond keeper Wybren Zijlstra meer dan eens in de weg. De Tzummers kregen niet echt grote kansen, zodat zij het meeste tevreden mochten zijn met de 0-0 ruststand.

Na rust had Tzum de zaakjes wat beter voor elkaar. Het inbrengen van Eric Boersma in de spits en Geart Oosterhaven op het middenveld bracht wat meer voetbal in de ploeg. Het eerste deel van deze tweede helft was de wedstrijd dan ook meer in evenwicht. De Harlingers kregen amper meer kansen, terwijl de Tzummers zich aanvallend wat meer konden onderscheiden. Zonder dat dit leidde tot grote, uitgespeelde kansen overigens. Breekpunt in de wedstrijd was het uitvallen van linksback Frouke Bleeker halverwege de tweede helft. Geart moest daardoor het middenveld verlaten om de positie van Frouke in te nemen. Op het middenveld kwam de al moegestreden Jildert van der Woud weer in het veld. Hij had al een wedstrijd met de B’s en een helft in het tweede in de benen. Gevolg van deze wisselingen was dat het middenveld weer in Harlinger handen kwam. De kansen kwamen er prompt ook weer voor de Zeerobben en nu wisten ze deze wel te benutten. Dat de 0-1 en 0-2 vielen in het laatste kwartier van de wedstrijd vielen was wel wat zuur voor de Tzummers. Zij haden in de tweede helft zicht op een punt of zelfs meer, maar over de gehele partij gezien was de zege van Zeerobben 3 terecht.

Jammer dat Tzum 2 de vliegende start van de competitie geen vervolg kon geven. Misschien dat er volgende week thuis tegen Bolswardia weer eens punten gehaald kunnen worden.

Verslag: Frouke Bleeker