17-10-09 Tzum 1 - Beetgum 1
Tzum 1 verliest van Beetgum
Op zaterdag 17 oktober stond de thuiswedstrijd tegen Beetgum op het programma. Na de winstpartij tegen CVO was Tzum er alles aan gelegen om deze lijn door te zetten. Beetgum presteert tot nu toe wat wisselvallig maar blijft bij winst in het spoor van koplopers Wardy en Blija. Het was voor trainer Jelle Kievit puzzelen om 11 spelers binnen de lijnen te krijgen. De wisselspelers van vorige week mochten ritme in het tweede opdoen. Door blessure`s bij Yko en Harmen en afwezigheid van Erwin had Jelle maar 1 wisselspeler tot zijn beschikking in de persoon van "good old" Jacob Bosch.

Om half 3 werd er door Tzum in de volgende opstelling afgetrapt:

Op doel: Johan Hettema
Verdediging: Romke Dunneweind, Klaas Meinsma, Bouwe Strikwerda en Sjoerd Didden
Middenveld: Frits Hoekstra, Wilco Atsma, Jan Willem Oosterhaven en Justin van Abbema
Aanval: Ane Piet Strikwerda en Reinout Dijkstra

De eerste 10 minuten waren absoluut voor Beetgum. Tzum begon erg zwak en kon weinig anders dan terug zakken en verdedigen. Al na 2 minuten een doelpoging van Beetgum die door Johan achter de lijn wordt weggehaald. Zuiver doelpunt maar gelukkig voor Tzum heeft de scheidsrechter dit niet gezien. 3 Minuten later is het wel raak voor Beetgum, een hard schot wordt in eerste instantie door Johan gestopt maar in de rebound is de spits van Beetgum scherp en rond goed af, 0-1. Dit is meteen ook het laatste wapenfeit van Bouwe die al niet fit aan de wedstrijd begon. Hij wordt gewisseld voor Jacob, deze komt in de spits te spelen, Reinout komt op het middenveld waardoor Jan Willem voorstopper wordt. Na deze omzettingen komt Tzum even wat onder de druk van Beetgum vandaan en wordt er iets beter gecombineerd, grote kansen levert dit echter niet op. Beetgum blijft de gevaarlijkste ploeg en weet na ongeveer een half uur spelen op 0-2 te komen. Een afvallende bal wordt bij een corner snoeihard achter Johan geschoten. In het laatste kwartier voetbalt Tzum wat beter en wordt er zowaar een klein kansje via Ane Piet gecreëerd. Een vrije trap van Klaas wordt nog gestopt door de keeper.

In de tweede helft komt er gelukkig versterking, Johan Kaandorp is nog niet moe na een wedstrijd met het tweede en is bereid om op de bank plaats te nemen. Tzum begint wederom slap en krijgt al snel een vrije tap tegen op de rand van het strafschopgebied. Deze wordt in eerste instantie binnengeschoten, de goal wordt echter afgekeurd om een duwfout aan de andere kant van de 16. Hierna even een sterke periode van Tzum. Ane Piet kopt na een goede aanval op de lat en Jacob schiet 2 keer vanuit kansrijke positie naast. Romke had vandaag zijn handen vol aan de snelle linksbuiten van Beetgum en wordt gewisseld voor Johan. Beetgum blijft hierna de betere ploeg en weet een kwartier voor tijd vanuit een goede aanval de 0-3 te maken. Het laatste kwartier levert weinig sensatie meer op, in de laatste minuut weet Beetgum nog wel op 0-4 te komen. Al met al een slechte wedstrijd van de kant van Tzum, ondanks dat men veel basisspelers miste had er vandaag niet zo dik te hoeven worden verloren. Komende zaterdag is er geen programma, 31 oktober staat de belangrijke uitwedstrijd tegen TFS op het programma.
Zaterdag 23 November

14:30u Bolsward 3 - Tzum 1