10-10-09 Tzum 2 - SDS 4
Tzum 2 – SDS onbeslist

Onder werkelijk bijzonder mooie omstandigheden om te voetballen mocht het tweede van de VV Tzum op zaterdagmiddag 10 oktober 2009 samen met het vierde SDS binnen de lijnen van het veld aan de Smidsreed aantreden. Beide teams hadden (meer dan) genoeg spelers, zodat er volop gewisseld kon worden. Tzummer keeper Wybren Zijlstra floot de voorwedstrijd van de D-meisjes, maar toen hij eenmaal het keeperstenue aanhad vond scheidsrechter Fokke van der Veen dat er wel begonnen kon worden. Wat later hier, wat later daar moet hij gedacht hebben. In ieder geval, zijn eerste fluitsignaal klonk een fiks aantal minuten vóór half drie. Niks mis mee, wat mij betreft.

De eerste helft begon met fel startende teams. Wel was het voor beide ploegen problematisch om de bal in de ploeg te houden. Het spelbeeld mocht dan ook onrustig genoemd worden. Al na tien minuten spelen kopte Gerrit Hiemstra een scherp genomen corner tegen de touwen, 1-0 dus. Het antwoord van SDS liet niet lang op zich wachten. Ongelukkig uitverdedigen van Bauke Miedema had als resultaat dat de bal voor de voet van SDS-speler Gerlof Jan Hofstra kwam. Deze wist wel raad met dit buitenkansje en liet keeper Wybren kansloos. Enkele minuten later mocht SDS een corner nemen. Deze werd ingekopt, de op de doellijn staande Johannes de Schiffart wist de bal tegen te houden. Hij deed dit met de hand en dit mag niet, penalty voor de Eastereiners/Wommelsers dus. Deze werd onberispelijk binnengeschoten. 1-2 en geen plaats in het Clarence sluier-klassement voor schutter Andrew Feijten. Hierna weer hetzelfde onrustige spelbeeld. Halverwege de eerste helft haalde middenvelder Jelle Hoekstra maar eens lekker uit. Hij wist de iets te ver voor zijn doel staande SDS-goalie te verassen, deze liet de niet eens zo hard geschoten bal door zijn handen glippen.: 2-2. Hierna kreeg Tzum nog een paar goede kansen, maar deze bleven onbenut. Tot de rust werd er niet meer gescoord, stand halverwege 2-2 dus.

De thee smaakte SDS blijkbaar het beste, want meteen na rust wist Andrew Feijten de 2-3 te op het scorebord te zetten. Ook hierna kwamen onze gasten nog een paar keer gevaarlijk door. Na wat wisselingen op het Tzummer middenveld namen zij de wedstrijd na ongeveer twintig minuten spelen stevig in handen. Er kwamen kansen, maar tot doelpunten eerst nog niet. Tot Sietze Viëtor de bal wist te onderscheppen tijdens het uitverdedigen van SDS. Hij omspeelde zijn tegenstander en schoot de 3-3 beheerst in de lange hoek binnen. Hierna probeerden de Tzummers de wedstrijd nog te winnen. Verder dan een bal naast van Dirk Tjeerd Bosch en schot op de paal van Bauke kwam Tzum niet. Eindstand 3-3, dus en hier kon bijna iedereen wel vrede mee hebben. Toch had er gezien het laatste deel van de tweede helft vanmiddag wellicht meer ingezeten.

Verslag: Frouke Bleeker
Zaterdag 23 November