10-10-09 CVO1 - TZUM 1
CVO1 - Tzum1
Afgelopen zaterdag mocht Tzum1 naar CVO (Froubuurt). Eerder dit seizoen hebben we een oefenduel tegen CVO gespeeld, dit wisten we met 0-5 te winnen. Uiteraard mochten we CVO niet onderschatten en uiterst geconcentreerd met de wedstrijd bezig zijn!
De opstelling:

Doelman: Johan Hettema
Verdediging: Romke Dunnewind- Klaas Meinsma - Bouwe Strikwerda – Erwin Hoekstra
Middenveld: Justin van Abbema - Harmen Westra – Wilco Atsma – Frits Hoekstra
Voorhoede: Reinout Dijkstra – Ane Piet Strikwerda

Reserves:
Johan Kaandorp – Sjoerd Didden – Henk Jan Tolsma

De eerste helft:


In de eerste helft is Tzum meteen al sterk aan de bal, er wordt goed gecombineerd en CVO weet hier geen raad mee. Al in het eerste kwartier krijgen we een vrije trap mee die Klaas Meinsma (volgens CVO ‘’de specialist’’) benut door de bal in de vrije hoek te schieten. Zo staat Tzum 0-1 voor. Hiermee is het natuurlijk nog niet gedaan en moeten we druk op CVO blijven uitoefenen. Helaas gaat dit na ongeveer een halfuur spelen de verkeerde kant op. Het combineren gaat wat minder waardoor CVO vaker in het Tzummer doelgebied aanwezig is. Hierdoor kwamen er nogal wat irritaties boven, wat aan de kant ook niet onopgemerkt bleef. Gelukkig geeft de scheidsrechter een sein voor een rustmoment, zodat Jelle Kieviet de boel weer in orde kan maken.

De tweede helft:


De tweede helft gaat Tzum goed van start met dezelfde opstelling. Ane Piet Strikwerda weet als snel voorbij de keeper te komen waardoor de 0-2 valt. Na deze goal gaat het Tzum weer wat slechter spelen, hiermee bedoel ik vooral slechte passen die niet aankomen en veel gezeik onderling. CVO wordt hierdoor sterker en ziet mogelijkheden. Ze komen een aantal keren in de buurt van Johan Hettema, deze weert zich goed en zorgt voor mooie reddingen. Kort daarna komt Reinout Dijkstra nog in de buurt van de goal en kan hem goed voorzetten op Wilco Atsma, althans deze bedoeling is er, maar een speler van CVO komt hier tussen en ‘’knalt’’ de bal per ongeluk in eigen doel. Hierdoor staat Tzum 0-3 voor, dit schept vertrouwen in de ploeg. 10 minuten later komt Ane Piet nog een keer in actie en weet de bal over de keeper heen te wippen. Dit maakt de stand 0-4 voor Tzum!
In de laatste 15 minuten besluit Jelle Kieviet een aantal spelers te wisselen:

Reinout Dijkstra > Johan Kaandorp
Romke Dunnewind > Sjoerd Didden
Justin van Abbema > Henk Jan Tolsma

10 minuten voor het eindsignaal krijgen we nog een penalty tegen, Johan (Penalty killer) houdt deze bal tegen zodat de stand 0-4 blijft.

Eindelijk winst voor Tzum! We gaan er nu weer met vol vertrouwen tegenaan en hopen dat we aankomende zaterdag genoeg weerstand kunnen bieden tegen Beetgum om de punten thuis te houden.

Redmar Dijkstra
Programma
Zaterdag 12 Juni

10:40 u S.c Franeker Jo8-2 - Tzum Jo8-1

10:00 u Sjo Dfc Jo11-2 - Tzum Jo11-1

10:00 u Blauw-wit'34 Jo14-3 - Tzum jo14-1

Zaterdag 19 Juni

09:00 u Sjo Arum/Stormvogels '64 - Tzum Jo8-1

10:15 u Zeerobben Jo11-3 - Tzum Jo11-1

Zaterdag 26 Juni

09:00 u Tzum Jo8-1 - Oosterlittens Jo8-2

10:00 u Tzum Jo11-1 - Gavc Jo11-3

10:15 u Jacob St -Jo14-1G - Tzum Jo14-1
Aanmelden nieuwsbrief
Wil je op de hoogte gehouden worden? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!