10-10-09 CSC DA2 - Tzum DA1
Door: Femke van der Meulen

Op deze mooie rustige zaterdagmiddag trekken wij naar Stiens. Om 1 uur gaat de wedstrijd van start.

1ste helft
In de eerste 5 minuten heeft Reina, die voor de verandering eens links staat, een prachtige kans maar deze gaat helaas mis. Tzum en Stiens zijn in de eerste helft beiden volop aan de bal, en het gaat er fanatiek aan toe. In de 25e minuut krijgt Tzum een vrije trap toegewezen, genomen door Tjitske. Deze knalt prachtig op de lat, maar helaas niet ín het doel.
Er zijn veel kansen voor beide partijen, en de strijd laait soms hoog op. Er ontpopt zich een kans voor Stiens, maar deze wordt op prachtige wijze gered door onze keepster Tjitske. In de 39e minuut een corner voor Stiens, maar die gestopt wordt door Tzum. Ook hierna volgen nog een aantal kansen van Stiens, maar die worden tot op heden fantastisch gestopt door onze keepster. In de 42e minuut nog een geweldige actie van Rinske, maar ook deze wordt helaas gestopt, dit keer door de keepster van Stiens. Zo staat het in de eerste helft 0-0.
Als we in de rust in "onze" box komen blijkt dat er mensen zijn die zichzelf erg leuk vinden. Een geleegde container in de douche's, een modderbad op de vloer, een doorweekte jas van Joukje en schoenen vol met water van Grietje. Een ronduit belachelijke actie, niet van onze tegenstander, maar van een ander 'gast-team'.

2e helft
Het is weer tijd voor voetbal, want de scheids heeft gefloten! Simone, Grietje en Reina zijn gewisseld voor Froukje, Katariena en Petra. Froukje benut meteen haar kansen, maar wordt helaas afgekapt onderweg naar het doel. In de 55e minuut wordt er helaas gescoord door Stiens. 0-1. Petra is erg fanatiek aan het voetballen, en buffelt voor 2, er wordt druk gevochten voor de bal. Rinske is erg actief bezig en dat zorgt voor hele mooie kansen voor Tzum. Vervolgens komt er een prachtige actie van Joukje, maar het is een kwestie van vallen en opstaan. Deze wordt helaas ook gestopt. Anjali wordt gewisseld voor Katariena en neemt vervolgens de bal meteen prachtig aan op de borst, maar ook hier gaat Stiens er weer met de bal vandoor. In de 57e minuut valt er nog een goal, maar ook deze is voor Stiens. 0-2. Bijna meteen hierna wordt er ook afgefloten en is de wedstrijd beslist.

Een mooie, boeiende, actieve maar soms ook zware wedstrijd, maar die met de absolute wil om te winnen geweldig is gespeeld door de dames van Tzum. Op naar volgende week!
Zaterdag 18 September

15:00 Uur