03-10-09 Tzum DA1 - St. Anna DA2
Door: Femke van der Meulen

Op deze winderige, bewolkte en soms wat natte zaterdagmiddag voetballen wij tegen St. Anna.
Na een mooi fluitdeuntje van onze scheids van vandaag, Frank, gaan we los.

1ste helft
Tzum krijgt in de eerste 5 minuten al een mooie kans, helaas wordt deze afgerond op de lat i.p.v. in het doel. Tzum vervolgt, maar helaas wordt er ongelukkig gescoord door St. Anna. Hierdoor staat de stand op 0-1. Tzum bikkelt door, en door een handsbal van de tegenstander mag Baukje een vrije trap nemen, die helaas mist. Kort hierop wordt Grietje getackeld, wat uitloopt op een penalty voor Tzum, deze keer voor Tjitske, en jawel, deze zit! 1-1. We gaan verder. Grietje en Anjali worden gewisseld voor Froukje en Alida. “Let’s go with the flow” denkt Froukje want ze gaat meteen met de bal aan de haal richting het doel, helaas loopt deze actie op niks uit, maar plots staat daar Tjitske, en jawel, ze scoort! 2-1 voor Tzum. Truus maakt hierna nog een mooi afstandsschot, maar deze wordt helaas gestopt. De verdediging wankelt een beetje waardoor er (alweer) wat ongelukkig gescoord wordt door onze tegenstanders. 2-2. We houden het spannend! Tzum zet door, en nog in dezelfde minuut wordt het 3-2 voor Tzum door een prachtig goal van Rinske. St. Anna denkt hierna ook nog te scoren, maar deze wordt afgekeurd omdat het een handsbal is.

2e helft
Na een korte maar krachtige peptalk van onze geliefde trainer Jacob gaan we weer door. Er komt een vrije trap die prachtig wordt gestopt door Lidewey die even het kontje in de strijd zet, maar wat uitmond in een eigen goal. Lullig. De stand staat nu inmiddels op 3-3. Hierna wordt er 2 keer vlak op elkaar gescoord door St. Anna, waardoor er op het mooie scorebord van Tzum ineens een score staat van 3-5! Een eigen goal van St. Anna zet ons vervolgens op 4-5. Door de harde wind komen we er niet echt uit en dat is balen. Maar, wij zouden Tzum niet zijn als we niet door zouden zetten dus we gaan er plat voor. Een wissel voor Tzum, Froukje komt erin voor Baukje. In de 30e minuut wordt er gescoord door St. Anna. 4-6 is de stand nu. Grietje wordt gewisseld, en Petra komt zodoende in de spits. Onze keepster, Reina, krijgt een snoeiharde bal in de buik maar houdt zich dapper staande. Nog 10 minuten te gaan! Helaas lukt het St. Anna om alweer te scoren, waardoor de stand nu op een verdrietig getal staat van 4-7. Tzum zet nog even door, maar deze moeite mag niet meer baten. Frank fluit zijn laatst mooie deuntje, en de wedstrijd is beslist.
Een mooie, maar weliswaar moeilijke wedstrijd waar genoeg doelpunten vielen. Er kan van alles gezegd worden over dames en voetbal, maar gescoord wordt er tenminste!

Tot op het veld bij de volgende wedstrijd.
Zaterdag 16 November

14:30u Tzum 1- Ons Sneek 3