03-10-09 Tzum 1 - Blija 1
Tzum 1 – Blija 1

Afgelopen zaterdag kreeg het eerste van Tzum de koploper Blija op bezoek. Afgelopen seizoen werd er op eigen veld nog 2-1 van dit team gewonnen. Dus er liggen mogelijkheden.
Om op het middenveld wat meer in handen te krijgen is er deze wedstrijd weer gekozen voor een 4-4-2 opstelling.

De opstelling:
Doelman: Johan Hettema
Verdediging: Redmar Dijkstra - Klaas Meinsma - Bouwe Strikwerda - Sjoerd Didden
Middenveld: Justin van Abbema - Harmen Westra – Wilco Atsma – Frits Hoekstra
Voorhoede: Reinout Dijkstra – Ane Piet Strikwerda

Reserves: Yko de Jong – Erwin Hoekstra – Johan Kaandorp – Jacob Bosch

Na het winnen van de toss kiest Blija ervoor om de eerste helft met de harde wind tegen te voetballen. Tzum weet Blija vanaf de aftrap aardig onder druk te zetten. Na goed doorjagen op de rechtsback van Blija weet Frits Hoekstra de bal voor Tzum te veroveren. Na een goede steekbal van Frits komt Ane Piet Strikwerda vrij voor de keeper. Het daarop volgende schot wordt gekeerd door de keeper van Blija. Hierdoor krijgt Frits de bal weer voor de voeten en schiet vervolgens de bal beheerst in de kruising. 1-0 voor Tzum.
Vanaf de daarop volgende aftrap wordt er direct naar voren gevoetbald door Blija. Door zwak verdedigend werk van Bouwe Strikwerda komt Ulbe Holwerda van Blija vrij voor de keeper van Tzum. Een mooie lob is het gevolg en na 5 minuten spelen is de 1-1 een feit.
Hierop volgen kansen voor beide partijen maar in de 15e minuut is het Tzum dat het 2e tegendoelpunt mag incasseren. Na een slecht schot van de centrale middenvelder van Blija komt de bal met een beetje geluk bij de spits van Blija, deze weet vervolgens beheerst de keeper van Tzum te passeren. In de resterende speeltijd van de eerste helft is het Blija dat de grootste kansen weet te creëren maar de ruststand blijft staan op 1-2.

De tweede helft:

In de tweede helft begint Tzum scherp. De bal blijft beter in de ploeg en er worden een paar kleine kansjes gecreëerd. Toch is het Blija dat in de 15e minuut, na een makkelijk gegeven vrije schop, de 1-3 weet te scoren. De vrije schop wordt in eerste instantie nog goed gekeerd door Johan Hettema maar in de rebound is het Chris Beintema van Blija die de bal alsnog binnen weet te tikken.
Tzum laat de koppen echter niet hangen en blijft goed meedoen. Zo worden er enkele kansen gecreëerd en in de 65e minuut is het Redmar Dijkstra die de aansluitingstreffer op de schoen heeft. Na een goede steekbal wordt hij vrij gezet voor de keeper. Het daarop volgende schot wordt helaas goed gepakt door de keeper van Blija.

Yko de Jong ->
Johan Kaandorop ->
<- Wilco Atsma
<- Justing van Abbema

Met nog een kwartier te spelen weet Blija na een diepe bal Jarich Holwerda vrij voor de keeper van Tzum te zetten. Deze rond keurig af en zo is het 1-4. Met nog een paar minuten te spelen weet Blija vanuit een vrije shop de 1-5 op het scorebord te zetten. In de daarop volgende aanval van Blija is het Sjoerd Didden die de keeper van Tzum weet te verassen door de bal prachtig in het doel te koppen. 1-6. Dit is tevens de eindstand.

Helaas weer geen punten voor Tzum 1. Komende zaterdag gaan we op bezoek bij CVO in Vrouwbuurt. CVO staat 2 plaatsen boven Tzum met 4 punten. Hier zullen wij de eerste punten moeten pakken als we de dit seizoen niet weer op de laatste plaats willen eindigen.

Bouwe Strikwerda
Programma
Zaterdag 10 Oktober

14:00 uur Tzum 1 - Vcr 2

15:45 uur Tzum Vr1- Twijzel Sc Vr1

10:00 uur Tzum Jo14-1 - Harkema Opeinde Jo14-1

Zaterdag 17 Oktober

14:30 Uur Tzum Vr1 - Vcr Vr1
Aanmelden nieuwsbrief
Wil je op de hoogte gehouden worden? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!