03-10-09 Arum B1 - Tzum B1
Arum B1 – Tzum B1 03-10-09

Het B1 team van Tzum ging afgelopen zaterdag op bezoek bij Arum.
Het team van Tzum, dat al een aardige tijd bij elkaar is, zit vaak bij Arum in de competitie, en altijd zijn de twee ploegen aan elkaar gewaagd. Het was dus weer hopen op een mooie pot voetbal.

Opstelling:
Keeper: Ype Zijlstra
Verdediging: Anne-Rein de Jong, Thom Strikwerda, Damian Zijlstra, Willem de Schiffart
Middenveld: Remco Herz, Erwin Atsma(C), Sjoerd Bakker, Jurrit van der Meulen
Aanval: Jildert van der Woud, Marco ter Horst
Wissels: Tsjidsger Terpstra, Arjen Sybesma
Leider: Eric

Eerste helft
Tzum won de toss, en Erwin zorgde ervoor dat Tzum de eerste helft wind mee had, zodat ze de tweede helft vol gas konden gaan.
Het was in het begin wel even wennen voor de achterhoede van Tzum, die te maken kreeg met een aantal snelle spitsen van Arum. Zo volgden al snel de 1-0 en 2-0 in het voordeel van de thuisploeg. Tzum wist daar niet veel tegenin te brengen, want wilde het combinerend niet, dan probeerden ze het met lange, hoge ballen, maar met de harde wind kwam daar weinig van terecht. Zo werd het ook 3-0, na wederom zwak optreden van de Tzummer defensie. Een aantal wissels was het gevolg.

Arjen Sybesma voor Jurrit van der Meulen
Tsjidsger Terpstra voor Willem de Schiffart

Na deze wissel begon het stroeve Tzum beter te voetballen.
Het duurde dan ook niet lang voordat Tzum een doelpunt maakte. Nota bene invaller
Arjen, lobte de bal in de kluts achter in het doel: 3-1.
Na dit doelpunt zakte Tzum ver terug, en kreeg het voor rust weer 2 doelpunten tegen: 5-1.

Tweede helft
Het besluit van Erwin om in de tweede helft met wind mee te voetballen leek goed uit te pakken. Tzum begon aanvallend, en zette Arum goed onder druk. Maar het kreeg al vroeg in de tweede helft met een tegenslag te maken, keeper Ype moest gewisseld worden met een hoofdblessure. Hierdoor kwam Damian op goal te staan.

Jurrit van der Meulen voor Ype Zijlstra

Damian bleek een goede vervanger voor Ype, die de rest van de wedstrijd niet meer in actie kwam, hij hield ook lange tijd zijn doel schoon.
Tzum begon weer aanvallend te voetballen, en kreeg ook kansen op een goal, alleen hielpen Marco en Jildert kans op kans om zeep.
En dan krijg je weer te maken met de alom bekende voetbalwet: Als je de goals zelf niet maakt, dan krijg je ze tegen. Dat gebeurde ook en de 6-1 was een feit. Het verzet van Tzum leek gebroken, en er werd na deze goal niet meer goed gevoetbald, waardoor ook in korte tijd het 7e en 8e tegendoelpunt vielen. Tzum begon weer aan voetballen te denken, en het kreeg ook zeker weer kansen, maar dezen werden door (onterecht) buitenspel geholpen, wat ook leidde tot de nodige irritaties bij leider Eric. Een slotoffensiefje van Arum zorgde voor de eindstand van de wedstrijd, waarin Tzum zeer matig met aanvallend voetbal afwisselde: 9-1

Ype Zijlstra
Zaterdag 23 November