14-11-09 Tzum 2 - Tzummarum 2
Derby tussen Tzum2 en Tzummarum 2 onbeslist!

Zaterdag 14 november stond de derby tussen Tzum 2 en Tzummarum 2 op het programma.
Tzum 2 had met wat kunst en vlieg werk weer de beschikking over 13 man.
Vandaag met gelegenheids keeper Jacob Bosch op de goal, Hauke , Johannes, Bauke en Bote daarvoor en met Jelle, Geart en Jildert op het middenveld en Simon, Wybren en Gerrit voorin werd geprobeerd om het Tzummarum lastig te maken..
Het fysiek sterke Tzummarum nam na enkele minuten en 0-1 voorsprong toen hun mid-mid de bal na een afgeslagen aanval in bal bezit kwam en meteen uithaalde en keeper Jacob kansloos liet.
Tzum 2 herstelde zich goed want enkele minuten later was het Simon Bambach die goed reageerde op een corner van Jelle Hoekstra en de bal met rechts! binnen tikte, 1-1.
Hierna kreeg Tzum wat meer grip op de wedstrijd, hoewel het onrustig bleef voetballen. Laatste man Hauke moest door een blessure aan de knie vervangen worden door Wytze Meinsma waardoor hier en daar weer wat omzettingen gedaan moest worden.
Toch kwamen ze op een 2-1 voorsprong toen een voorzet vanaf links in eerste instantie door Jelle op de keeper werd geschoten. Gerrit Hiemstra reageerde echter attent en schoot de bal beheerst in; 2-1 voor Tzum. In deze fase had Tzum controle over de wedstrijd, maar na een inschattingsfout in de Tzummer defensie kwam Tzummarum vlak voor rust weer langszij, 2-2.
Na de rust was het Tzum die het initiatief nam en dit leidde na enkele minuten tot een voorsprong toen Gerrit Hiemstra in bal bezit kwam en meteen schoot , de goalie van Tzummarum stond niet goed waardoor hij Tzum dus op een 3-2 voorsprong zette!
Het spel bleef op en neer gaan en door een onoplettend in de achterhoede werd er goed gereageerd door de aanval van Tzummarum en werd wederom de gelijkmaker binnen geschoten, 3-3. Na deze gelijkmaker was het Tzummarum die het heft in handen namen.
Toch leek Tzum weer op een voorsprong te komen toen de laatste man van Tzummarum “hands “ maakte in hun eigen strafschopgebied; penalty voor Tzum 2!
Gerrit Hiemstra nam plaats achter de bal maar schoot helaas net naast!
Vervolgens ontspon zich een open wedstrijd met kansen aan beide kanten, in eerste instantie waren de beste kansen voor Tzummarum, maar zij kwamen niet tot scoren. Ook Tzum liet zich via de counter een paar keer zien. Een schot van Jelle Hoekstra werd ternauwernood over getikt door de keeper en een kopbal van de steeds beter spelende Jildert van der Woud ging net over.
Een doelpunt van Tzum in deze fase was ook teveel van het goeie geweest en omdat Tzummarum ook niet meer tot scoren kwam was de 3-3 wel een terechte uitslag vandaag!

De volgende wedstrijd vindt plaats op 28 november, uit tegen TOP´63 3!!

Verslag: Hauke van der Meulen