07-11-09 Woudsend 3 - Tzum 2
Tzum 2 verliest bij Woudsend 3

Het 2e elftal van de vv Tzum moest zaterdag 7 november naar Woudsend 3.
Na de overwinning van vorige week staat Tzum 2 5e en Woudsend staat lager geklasseerd, dit is echter geen garantie dat hier zomaar gewonnen zal worden!
Met die instelling begon Tzum 2 de wedstrijd echter wel. De duels werden te slap in gegaan waardoor Woudsend steeds de bal hield of veroverde, hierdoor kwamen zij een paar keer gevaarlijk voor het Tzummer doel. Na zo’n 10 minuten leverde hen dit een doelpunt op toen keeper Jordy Hennequin weifelend uit z’n goal kwam en de spits van Woudsend stevig doorging en de bal binnen tikte, 1-0.
Enkele minuten later ontstond er een zelfde situatie, ook nu kwam Jordy zijn goal uit, maar kwam hard in aanraking met de voet van een Woudsend aanvaller. Dit leverde geen doelpunt op maar betekende wel het einde van het mee spelen van Jordy. Wybren Zijlstra nam zijn plek in en Jildert van der Woud kwam op de rechtsbuiten positie. Hierna kwam er meer evenwicht in dit duel. Tzum begon beter te spelen en kreeg via Erik Boersma een prima kans op de gelijkmaker, helaas schoot hij tegen de keeper op. Woudsend hield grip op het middenveld en wist zelfs de voorsprong te vergroten naar 2-0 toen de Tzummer buitenspelval werd omzeild en hun rechtsbuiten vrij voor de goal kwam en dit beheerst afrondde. Tzum 2 voetbalde iets meer naar voren en na een combinatie over rechts tussen Jildert en Jelle Hoekstra kwam de bal weer bij Erik terecht en hij schoot de bal – via een voet van de tegenstander- nu wel goed in en dit betekende 2-1.
Even later brak Erik weer door en werd door een verdediger van Woudsend een halt toe geroepen, deze speelde niet de bal waardoor Erik uit balans werd gebracht. Tzum 2 dacht – terecht – aan een penalty, echter de verder goed leidende scheidsrechter gaf een doeltrap voor Woudsend. De ruststand bleef dus 2-1.
Na rust 2 wissels aan Tzummer zijde, Durk Tjeerd kwam erin voor Simon Bambach en Hauke vd Meulen verving Albert Fennema.
Tzum 2 begon goed aan deze tweede helft en zette Woudsend goed onder druk. Dit leverde een paar goede mogelijkheden op maar de gelijkmaker bleef uit! Na ruim een kwartier zwakte het Tzummer spel af, de passes kwamen niet meer aan en het was allemaal net niet!
Toen Woudsend na een Tzummer aanval snel omschakelde en dit doeltreffend afrondde was de wedstrijd gespeeld, 3-1.
Tzum 2 probeerde het nog wel maar ook het beetje geluk ontbrak om een doelpunt te maken. Na een volgende uitval van Woudsend werd er weer gescoord waardoor de eindstand tenslotte op 4-1 kwam. Voor Woudsend een terechte overwinning en voor Tzum een goede les in afronding en de wijze hoe een wedstrijd te beginnen!!!

Voor komende zaterdag 14 november staat de thuiswedstrijd tegen Tzummarum 2 op het programma. Een nieuwe ronde betekent nieuwe kansen!

Verslag: Hauke van der Meulen
Zaterdag 16 November