07-11-09 Tzum Da1 - St. Jacob Da1
Door: Femke van der Meulen

Op deze alweer zonnige vroege zaterdagmiddag spelen wij tegen St. Jacob. Het belooft een spannende wedstrijd te worden, wat achteraf ook wel blijkt. Om stipt kwart voor 1 wordt er afgefloten, en kan de strijd beginnen. De aftrap is vandaag voor de tegenstander.

1ste helft
Al vanaf de 1e minuut zet Tzum flink druk, en dat mondt al in de 5e minuut uit op een goal voor Tzum!
Gescoord door de in topvorme speelster Rinske. Tzum speelt goed door en is vaak op de andere helft.
Hierdoor krijgt ook Tjitske een kans, gevolgd door een kans van Truus, maar helaas worden deze beide keren gestopt.
Maar niet getreurd, niet veel later is er weer een kans voor Tjitske, en jawel deze zit! 2-0 voor Tzum.
De druk wordt groter voor St. Jacob, en dat is soms duidelijk te merken bij de dames. Het is zo nu en dan een strijd wie er nou eigenlijk het hardst kan schreeuwen en schelden. Maar goed, het ene oor in, en het andere oor uit en zo zorgt Tzum voor veel balbezit. Het is een spannende strijd op beide helften, waar hard gevochten wordt voor de bal. Een schot van St. Jacob op ons goal ontaard in een geweldige redding van onze keepster van vandaag, Reina. Kort hierna volgt een penalty voor Rinske. Hier is de vlagger van de tegenstander het niet mee eens, want deze gooit de vlag neer en weigert nog verder te vlaggen. Niet getreurd, dit wordt overgenomen door een ander en de penalty wordt genomen en gescoord, want Tjitske schiet de bal voortreffelijk in de doel! 3-0.
Vlak hierna wordt er een klein foutje gemaakt bij Tzum, waardoor St. Jacob kan scoren, en de stand komt te staan op 3-1.

2e helft
Zolang het maar bij 3-1 blijft. Reina keept in topvorm en behoedt ons een aantal keer voor een 2e doelpunt. Terwijl de tegenstander zich vooral veelal bezighoudt met schelden, houdt Tzum zich goed staande met voetbal. Gelukkig maar, want een geweldig doelpunt van Rinske zet ons op 4-1! Hierna volgt een prachtige actie én kans voor Truus, maar deze wordt helaas gestopt door de keepster. Tzum speelt sterk op de andere helft, en vecht letterlijk en figuurlijk de volle 90 minuten voor de bal. Helaas krijgt ook St. Jacob nog één kans en deze wordt benut, waardoor de stand uiteindelijk komt te staan op 4-2. Niet veel later wordt er afgefloten door de scheids en is de wedstrijd beslist. Met 4-2 winst kan onze dag niet meer stuk! Een topprestatie dames.
Zaterdag 18 September

15:00 Uur