07-11-09 Tzum 1 - St Annaparochie 1
Afgelopen zaterdag mocht het eerste van Tzum op eigen veld aantreden tegen Sint Annaparochie. Het verschil op de ranglijst na 8 wedstrijden is 4 punten in het voordeel van de gasten. Er is bij de meeste spelers het besef dat er vandaag punten moeten worden gepakt en dat dit een tegenstander is waar dat bij moet lukken.

Coach Jelle Kievit is weer trotse vader geworden en kon niet aanwezig zijn vandaag, daarom nam interim Redmar Dijkstra zijn honneurs vandaag waar en probeerde ons naar de overwinning te leiden.

De warming-up leek in eerste instantie nergens op, waarschijnlijk hadden de meesten van ons teveel afleiding aan het damesvoetbal, die weer eens lieten zien hoe je moet winnen. Het gebrek aan scherpte werd gelukkig niet de wedstrijd in meegenomen. Vanaf de start wist Tzum het Sint Annaparochie knap lastig te maken en goed onder druk te zetten.

Er werd begonnen met een 4-4-2 opstelling, waarin Bouwe, Klaas, Sjoerd, en Romke de verdedigende lijn mochten bepalen; Harmen, Wilco, Justin, Frits de duels op het middenveld mochten uitvechten en Reinout en Ane Piet voor de nodige goals moesten zorgen. De bank werd vandaag warm gehouden door Johan, Erwin en Jan-Willem

De eerste twintig minuten had Tzum het beste van het spel, Sint Anna werd teruggedrongen op eigen helft en kon er maar moeilijk uitkomen. Tzum had wel moeite met het creëren van grote kansen, hierdoor was het eerste echte wapenfeit na een kwartier spelen dan ook voor Sint Anna via een snelle uitbraak. Johan Hettema keepte deze één op één situatie bekwaam en behoede ons voor een achterstand. Tzum 1 ging om een lang verhaal kort te maken uiteindelijk met een 0-1 achterstand de rust in.

Als Tzum 1 zelf de ruimte krijgt te voetballen, wat niet vaak het geval is, heeft het hier behoorlijk moeite mee. Dit was ook vandaag het geval. Ook de tweede helft kon niet gezegd worden dat Sint Anna ook maar een beetje beter was dan Tzum 1. Tzum wist ondanks het kleine overwicht ook geen gevaarlijke kansen te creëren. Sint Anna wist uiteindelijk wel een kans te verzilveren en kwam op 0-2 voorsprong uit een snel genomen vrije trap. In de laatste vijf minuten werd de 1-2 er ingeschoten, maar dit kwam te laat.

Volgende week mag Tzum 1 aantreden in en tegen Tzummarum. Met wat meer/beter voetbal in het team moet het mogelijk zijn om de punten mee naar huis te nemen. Hier moeten we dan ook vol voor gaan.
Zaterdag 16 November

14:30u Tzum 1- Ons Sneek 3