07-11-09 Frisia B4 - Tzum B1
Frisia B4 – Tzum B1 07-11-09


Het B1 Team van Tzum ging afgelopen zaterdag op bezoek bij Frisia B4.
Het Team van Tzum speelde met 10 man, en ging met volle moed het veld op.

Opstelling:

Keeper: Ype Zijlstra
Verdediging: Anne-rein de Jong – Erwin Atsma(C) – Damian Zijlstra – Willem de Schiffart
Middenveld: Remco Herz – Michael Brenkman – Thom Strikwerda – Tsjidsger Terpstra
Aanval: Jurrit van der Meulen
Wissels: Geen
Leider: Klaas Meinsma, Eric Boersma

Eerste helft
Frisia begon met de aftrap en Tzum pakte meteen de bal af. En maakte een actie, Jurrit begon gelijk goed met een snelle sprint. Frisia liet dat niet gebeuren en verdedigde goed. De keeper schopte de bal naar voren en Frisia kon gelijk een goeie actie maken. De verdediging van Tzum kon de bal niet afpakken. Frisia schoot op goal, maar de keeper kan de bal vast pakken. Tzum probeerde wat acties te maken maar het mislukte. Tzum speelt met 10 man tegen 11 man van Frisia. Tzum had het moeilijk. Frisia heeft een aantal goede acties gemaakt, maar kan niet scoren tegen Tzum.


Ype (keeper) kan steeds de schoten van Frisia tegen houden. Het is nog steeds 0-0. De verdediging van Tzum kan de ballen van Frisia afpakken. Michael maakt een actie en geeft voor op Thom, en kopte op het goal maar raak de bal niet goed. De scheidsrechter floot af. De eerste helft is voorbij, Tzum doet het goed met 10 man. Het is 0-0.


In de rust kan Tzum niet wisselen. En komt met het zelfde team weer naar buiten. En de tweede helft begint.


Tweede helft
Tzum mag aftrappen. Tzum begon met veel goeie acties maar scoorde niet. Tzum werd moe en kan niet goed meer verdedigen. Frisia maakt daar gebruik van en scoort. 1-0 voor Frisia. Tzum speelt met 10 man en kan niet alle spellers van Frisia verdedigen. Frisia scoort weer. 2-0 voor Frisia. Tzum krijgt het nog moeilijker dan nu. Frisia wisselt en dat kan goed uitpakken. Frisia maakt een paar goede acties. En Tzum krijgt door een fout van de scheidsrechter een vrije trap tegen. De keeper zit er goed bij. Tzum begon weer aan voetballen te denken en kregen, ook zeker een paar mooie kansen. Er is een wissel gemaakt door de trainer van Tzum. Thom van het middenveld moet op Damian zijn positie spelen. Dat is voorstopper. De wissel van Tzum komt goed uit. Tzum heeft een paar mooie kansen. Maar kan niet afronden op de goal. Tzum gaat te veel voorin spelen en Frisia kan daardoor nog een keer scoren. 3-0 voor Frisia. Tzum speelde goed. Maar niet goed genoeg om goal te maken en te winnen. De scheidsrechter floot af. De eindstand van Frisia B4 tegen Tzum B1 is 3-0 geworden.

Thom Strikwerda
Programma
Zaterdag 12 Juni

10:40 u S.c Franeker Jo8-2 - Tzum Jo8-1

10:00 u Sjo Dfc Jo11-2 - Tzum Jo11-1

10:00 u Blauw-wit'34 Jo14-3 - Tzum jo14-1

Zaterdag 19 Juni

09:00 u Sjo Arum/Stormvogels '64 - Tzum Jo8-1

10:15 u Zeerobben Jo11-3 - Tzum Jo11-1

Zaterdag 26 Juni

09:00 u Tzum Jo8-1 - Oosterlittens Jo8-2

10:00 u Tzum Jo11-1 - Gavc Jo11-3

10:15 u Jacob St -Jo14-1G - Tzum Jo14-1
Aanmelden nieuwsbrief
Wil je op de hoogte gehouden worden? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!