12-12-09 Twijzel 1 - Tzum 1
Afgelopen zaterdag mocht het eerste van Tzum in actie komen in en tegen Twijzel. Zoals de laatste tijd wel vaker was het weer een hele opgave om elf spelers in het veld te krijgen. Na wat gepuzzel kon het eerste toch 12 man in Twijzel krijgen.

Opstelling:
Jan-Willem
Justin, Bouwe, Erwin, Sjoerd
Romke, Wilco, Eric
Ane Piet, Reinout, Frits

Wissel: Henk - Jan

De eerste 10 minuten van de wedstrijd was het voor beide teams even wennen. Het spelbeeld was redelijk gelijk verdeeld. Naarmate de eerste helft vorderde wist Tzum telkens meer grip op de wedstrijd te krijgen. Er werd redelijk gecombineerd, maar echte kansen werden er door Tzum niet gecreëerd. Twijzel wist er toch zo nu dan op de counter en in de omschakeling gevaarlijk uit te komen. Zo kwamen zo ook op 1-0. Door een uittrap van Tzum te bemachtigen en met snelle combinatie hier meteen uit te scoren. Tzum kon voor rust de achterstand nog ombuigen doordat Erwin, die een goede wedstrijd speelde op de voorstop, de bal knap wist te veroveren en deze Reinout meegaf. Reinout speelde op Ane Piet en die ronde af. Na deze 1-1 wist Tzum zich even geen raad meer en werd er paniekerig gevoetbald in de laatste 5 minuten van de eerste helft. Ruststand: 1-1.

Iedereen was zich er van bewust dat er vandaag winst kon worden gehaald en met deze instelling werd er met de tweede helft begonnen. Echter, meteen vanuit de eerste actie na de aftrap wist Twijzel te scoren. Dit was voor de meesten een zware klap. Toch wist Tzum de draad weer op te pakken en werd Twijzel weer redelijk onder druk gezet. Dit leverde een aantal kansen op, maar de schepte voorin ontbrak. Na een kwartier kwamen Justin en Romke in botsing, waarna Justin geblesseerd bleef liggen, Twijzel speelde door en wist vanaf de linkerkant de aanval om te zetten in een goal. Dit was de mokerslag voor Tzum. Echt sportief was deze actie ook niet te noemen, Tzum had de eerste helft de bal veelvuldig over de zijlijn gespeeld omdat de spelers van Twijzel zichzelf met hun eigen slidings blesseerden. Hierna werd er door Tzum ronduit slecht gevoetbald. Mede dankzij de scheidsrechter kon Bouwe de wedstrijd zonder rode kaart uitspelen en kon de schade beperkt blijven tot nog één tegengoal. 4-1

Na de wedstrijd heeft coach Jelle Kievit meegedeeld na dit seizoen te stoppen als trainer van Tzum 1. De sportieve resultaten en het moeilijke perspectief voor het eerste zijn hier debet aan. Dit is erg jammer voor het eerste, maar wel begrijpelijk. Doordat er maar amper elf spelers te vinden zijn die voor het eerste uit willen komen, zal het wel een lastig verhaal blijven om enige resultaten te boeken. Het is erg jammer dat er in de breedte niet wat meer voetballers zijn die in het eerste willen spelen en zich hier ook voor in willen zetten. De eerste speler heeft ook al aangegeven er na dit seizoen mee te stoppen. Klaas houdt het na dit seizoen voor gezien bij het eerste en zo vallen er nu elk jaar een paar goede spelers af die het eerste hard nodig heeft. De spoeling wordt elk jaar wat dunner op deze manier.
De meeste spelers zijn hard toe aan winterstop, om er in het nieuwe jaar weer tegenaan te gaan met dezelfde inzet, waar het op de wedstrijd tegen Tzummarum na, de eerste helft van het seizoen niet aan heeft gelegen.
Zaterdag 16 November

14:30u Tzum 1- Ons Sneek 3