05-12-09 Zeerobben 3 - Tzum 2
Tzum 2 verliest weer met 2-0 Zeerobben 3

Op zaterdagochtend 5 december regent het en ook de voorspellingen beloven weinig goeds. Het afgelopen etmaal is er ook al bakken regen naar beneden gekomen. Toch weten de spelers van Tzum het zeker: hun wedstrijd gaat door. Er moet namelijk gespeeld worden tegen het derde elftal van Zeerobben en deze wedstrijd zal op kunstgras plaatsvinden. En dan kan het nog zulk slecht weer zijn, afgelast wordt er niet. Een blik op de gezichten van de verzamelde spelers leert, dat de meesten er niet veel zin in hebben. Toch wordt de reis naar Harlingen gemaakt. Eenmaal op het Harlinger parkeerterrein aangekomen begint het nog maar eens harder te regenen. Ook de warming-up wordt nog gedaan in de regen, maar als de scheidrechter het veld betreedt wordt het zowaar droog. Het grootste deel van de wedstrijd zal dit ook zo blijven.
Leider Andre heeft 15 speler tot zijn beschikking. Jacob Bosch neemt plaats tussen de palen, Jelle, Johannes, Wietze en Frouke vormen de achterhoede, het middenveld wordt bemand door Wybren, Geart en Simon, terwijl de voorhoede bestaat uit Gerrit, Auke en Henk Jan. Frank, Bote en de wat later gearriveerde Bauke en Albert nemen plaats op de bank. De geblesseerde Hauke is wel in staat om als grensrechter te fungeren.
In de eerste helft zijn beide ploegen aardig aan elkaar gewaagd. Beide teams hebben toch wel moeite met het kunstgras en de harde wind. Toch zijn er van beide kanten ook heel aardige combinaties en aanvallen te zien. Ook wat de kansen betreft is deze eerste helft in evenwicht. Beide ploegen weten verscheiden kansen te creëren en een enkele keer dicht bij een doelpunt te komen. Wat al wel een beetje duidelijk wordt is dat er een wat vreemde man als scheidsrechter is aangesteld. Veel beslissingen vallen in het voordeel van de Zeerobben uit en zodra een Tzummer daar wat van zegt grijpt de man naar zijn borstzakje waar de kaarten in zitten. Auke krijgt in de eerste helft een gele voorgeschoteld en hij weet tot op heden nog steeds niet waarom. Gelukkig blijft de sfeer tussen de spelers onderling wel goed. De ruststand is 0-0.
Na de rust worden Bote, Bauke en Frank ingebracht, Albert heeft net voor rust de plaats van Jelle al ingenomen. Het spelbeeld verandert niet echt. Beide ploegen blijven proberen tot scoren te komen, maar de achterhoedes en keepers heersen. Ook de scheidsrechter blijft rare beslissingen nemen en hoe langer de wedstrijd duurt hoe vervelender dit wordt. Bij de Tzummers neemt de irritatie toe en enkele Harlingers blijken zich hier weer aan te storen. Toch blijft alles door de zelfbeheersing van de spelers binnen de perken. Als Zeerobben halverwege de tweede helft weet te scoren zetten de Tzummers nog maar eens aan. Voorstopper Bauke schuift door naar het middenveld en de druk op de Harlinger defensie neemt toe. Dé kans op de gelijkmaker is na een scherp genomen corner. Albert en Bote weten op een meter van de doellijn de bal niet binnen te krijgen. Net voor tijd countert Zeerobben naar de 2-0. De maker van het doelpunt raakt keeper Jacob echter hard in het gezicht. De rare scheidsrechter staat in de middencirkel en keurt de goal goed. De Tzummers hebben er zo geen zin meer in en lijken van het veld te stappen. Toch besluiten ze de laatste minuten vol te maken totdat Bauke na een onschuldige opmerking ineens de rode kaart te zien krijgt. Bauke eruit, dan allemaal eruit, zo lijken de Tzummers te denken en zo duurt de wedstrijd een paar minuutjes korter. Jammer dat een leuke pot voetbal door een vreemde snoeshaan verpest wordt.
Volgende week De Walde 3 in Tzum. Kijken of Johannes en Frouke het einde halen…

Verslag: Frouke Bleeker
Zaterdag 23 November