22-08-09 Tzum 1 - VenV 1
VV Tzum – V en V 68

Door: Justin van Abbema

Een zonnige middag in het pittoreske Tzum beginnende met de vernieuwde verrassende formatie. Na het onwennige 4-4-2 systeem is er nu over gestapt op een 4-3-3 formatie. Om het balbezit te houden en om via de flanken te aanvallen met opkomende backs.

Opstelling:
Wybren Zijlstra, Erwin Hoekstra, Harmen Westra, Klaas Meinsma, Sjoerd Didden ,Johan Kaandorp, Jan Willem Oosterhaven, Justin van Abbema, Frits Hoekstra, Ane Piet Strikwerda, Reinout Dijkstra
Wissel: Redmar Dijkstra, Jildert

Met een tactische aanpassing ging VV Tzum de wedstrijd tegen V en V 68 vol vertrouwen tegemoet. Dit bleek uit de eerste zeer sterke helft van Tzum, die niks onderdeed tegen deze 5e klasser maar toch het onderspit delfde. Frits wist nog wel een voorzet beheerst in te tikken. Het eindigde dan ook met een geflatteerde 1-3 in de eerst drie kwartier. Wel met twee goals uit de Tzummer regionen.

Redmar mocht na de theepauze optreden voor Jan Willem en Jildert kwam er halverwege in voor Johan. De tweede helft ging VV Tzum vol op de aanval. Het begin was sterk maar dit mocht helaas niet baten, want de goals vlogen uiteindelijk door verscheidene fouten toch om de oren. De kopjes gingen hierdoor wat hangen. De stand dan ook liep snel op naar 1-6, wat tevens de eindstand was voor vandaag.


De bal werd gesponsord door. Kapsalon Elja