15-08-09 Waskemeer 1 - Tzum 1
Nachtkaatsen breekt Tzum 1 op

Door: Klaas Meinsma

Afgelopen zaterdag stond de eerste bekerwedstrijd van Tzum 1 op het programma. In en tegen Waskemeer 1. Waskemeer ook uit komend in de 6de klasse.

Opstelling: Doel: W. Zijlstra. Verdediging: R. Dijkstra, E. Van Alphen, K. Meinsma en E. Hoektsra. Middenveld: F. Hoekstra, J. W. Oosterhaven, H. Westra en S. Didden. Aanval: A.P. Strikwerda en R. Dijkstra
Wissel: Y De Jong, J Van Abbema, J Kaandorp en H.J. Tolsma.

Na een goede Warming up kon er gevoetbald worden, om kwart over 3 floot scheidsrechter S. de Wal voor het beginsignaal.

Eerste helft: Tzum dat slordig begon aan de wedstrijd keek na 10 minuten ook al tegen een achterstand aan. Een misverstand in de verdediging leidde tot balverlies en dat werd afgestraft door de rechter spits van waskemeer.

Kort na de 1-0 kreeg Tzum een goede kans om op gelijke hoogte te komen. Klaas verzuimde de kans, terwijl hij zelf moest schieten gaf hij de bal af op Harmen, die de bal echter naast schoot. Gelijk aan de andere kant kon Waskemeer de score verdubbelen maar stond keeper Wiebren in de weg. Een goede steekpass door de Tzummer defensie leidde bijna tot 2-0, maar na een goed schot stond Wiebren op de goede plek om de bal te keren.

Daarna was het weer de beurt aan Tzum, Harmen die weggestuurd werd door Jan Willem faalde oog in oog met de keeper, hij zag zijn lob bal net over gaan. Dus na een half uur spelen stond het nog steeds 1-0 voor Waskemeer. Zo werd er niet goed gevoetbald, zo wel door Tzum als Waskemeer niet, het niveau was aan beide kanten laag.

Maar Waskemeer weet wel op 2-0 te komen door een fout van de keeper van Tzum. Bij een uittrap raakt hij de bal volkomen verkeerd en beland bij een speler van Waskemeer in de voeten, die dus met veel geluk de 2-0 op het scorebord kon zetten. Dit was tevens ook de ruststand.

Tweede helft: Veel spelers van Tzum zaten er na de 1ste helft al doorheen, omdat er de nacht ervoor nachtkaatsen was. Zo was Ane Piet in de eerste helft al gewisseld en ook Edwin en Sjoerd werden gewisseld.

Kort na rust kreeg Tzum een prima kans op de aansluitingstreffer te maken. Een Vrije trap van Klaas belande via de keeper op de lat. En ook kort erna kreeg Tzum weer een vrije trap die net naast ging.
Voor Tzum zat het er allemaal niet meer in, de meeste spelers waren helemaal op en Waskemeer profiteerde daar van en liep met gemak over Tzum heen. Zo keek Tzum halverwege de tweede helft tegen een 4-0 achterstand aan, er werd niet meer gevoetbald. Iedereen liet zijn man lopen, er werden geen kansen meer gecreëerd. Uiteindelijk werd het ook nog 5-0 en 6-0, wat tevens de eindstand was.

Volgende week mag Tzum het opnieuw proberen tegen V en V. Hopelijk gaat het dan beter af voor de manschappen van Jelle Kieviet.
Zaterdag 23 November

14:30u Bolsward 3 - Tzum 1