15-08-09 Tzum Da1 -Franeker Da1
Tzum 5e klas, Franeker 4e klas.

Onze eerste bekerwedstrijd was tegen de dames 1 van Franeker. Tzum had een verrassende opstelling. De bijzonderheden aan de beginopstelling waren: Rinske als voorstopper, drie spitsen, namelijk; Grytsje, Anjali en hilda.

Over het algemeen verliep de eerste helft redelijk goed. Met name het overspelen/tikken. Er werd goed gecombineerd. In de eerste helft creëerden we drie goede kansen. Een van de goede kansen was mooie vrije trap van Baukje. Ook Grytsje was dichtbij een doelpunt, net zoals Hilda. Vergeleken met de vorige wedstrijd tegen Franeker waren er niet veel tegendoelpunten. Dit beschouwden wij natuurlijk als een vooruitgang! Tot de ruststand was de stand 2-0.

Na de rust en de meegekregen tips en tops van Jacob gingen we er weer met zijn allen tegenaan. Halverwege de tweede helft liet onze conditie het afweten. Net zoals bij Franeker. Alle spelers vochten door tot het einde en uiteindelijk hebben wij verloren met de stand 3 – 0. Kwalitatief zijn we er allemaal op vooruit gegaan. Hoe meer wedstrijden we spelen, hoe meer we er van leren!
Onze volgende bekerwedstrijd zal tegen de dames van Leeuwarden zijn. We hebben er zin aan!

Groetjes, Rinske