05-08-09 CVO 1 - Tzum 1
Het eerste van Tzum is voortvarend aan de voorbereiding begonnen. Er werd met 0-5 gewonnen tegen CVO.

Na slechts twee trainingen stond het eerste oefenduel tegen CVO op het programma. CVO zit ook dit jaar weer bij Tzum 1 in de competitie. Vorig seizoen werd er in beide duels slechts 1 punt gehaald door het eerste van Tzum.

Woensdagavond 5 augustus om 19.30 was de aftrap in Vrouwenparochie. Met veel nieuwe en oude namen verscheen Tzum 1 aan de aftrap. De opstelling was als volgt.

Op goal Wybren Zylstra.
De verdediging bestond uit Redmar Dijkstra, Edwin van Alphen, Jan Willem Oosterhaven en Erwin Hoekstra. Het 4 mans middenveld werd bezet door Johan Kaandorp, Yko de Jong, Justin Abbema en Frits Hoekstra.
In de spits Reinout Dijkstra en Ane Piet Strikwerda.
Op wissel Jacob Bosch, Klaas Meinsma en Jildert van der Woud.

Na een klein kwartier spelen werd al duidelijk dat Tzum 1 vandaag de bovenliggende partij zou worden in dit treffen. Er werd zo nu en dan leuk gecombineerd, het middenveld stond goed te voetballen en bij balverlies werd het veld redelijk vlot weer compact gemaakt. Dit resulteerde al snel in goede kansen voor Tzum. Frits Hoekstra, die vanaf links mid vaak op kwam stomen had hier een groot aandeel in. Het duurde ongeveer een half uur voordat de eerste kans dan ook werd verzilvert. Een goede diepe bal van rechtsback Redmar op gelegenheidsspits Reinout, die het overzicht behield en hem voor gaf op Frits. Frits ronde vervolgens bekwaam af.

Na deze 0-1 was het even Vrouwenparochie dat voetbalde, door de druk wisten ze een 1 op 1 kans te creëren met oude rot Wybren Zylstra, deze liet zich echter niet kennen en keerde de bal bekwaam. Tzum was wakker geworden. Ane Piet werd in de 16 onderuitgehaald, penalty. Frits die toch al goed voetbalde nam hem, de keeper keerde, helaas.

In de tweede helft kwam Jacob voor Reinout in de Spits, Jildert op links mid voor Johan en Klaas voor Jan Willem op de voorstop. Door ook veel positiewijzigingen in het team was het voetbal minder goed in de tweede helft, Toch slaagde Tzum 1 erin nog vier keer te scoren, dit was vooral te danken aan de onmacht van Vrouwenparochie deze avond.

Jacob zorgde in een 1 tegen 1 situatie voor de 0-2. Jildert, de debutant, wist een corner knap in te koppen. 0-3. Klaas krulde een vrije trap subliem in de kruising 0-4 en wist in de laatste vijf minuten van de wedstrijd de tweede penalty, door een handsbal, te verzilveren. 0-5

Een prima resultaat voor de eerste wedstrijd onder leiding van Jelle Kieviet. Zaterdag volgt de oefenwedstrijd in Hielpen. We zullen zien of Tzum dan weer in staat is een goed resultaat neer te zetten tegen een op papier veel sterkere tegenstander.
Zaterdag 18 September

15:00 Uur