Home
Dames nemen punten mee naar huis
27-11-2019 09:56
Afgelopen zaterdag speelden we uit tegen CVO, voor de verandering wat dichterbij, op andere tijden dan waar wij aan gewend zijn geraakt. We verzamelen al om 9.15 . Iedereen was gelukkig op tijd aanwezig, sommigen nog met de slaap nog in de ogen. Door een aantal blessures hadden we maar net genoeg mensen.
Foto's JO12 - Bolsward JO12
25-11-2019 17:29
Tzum JO10-1 verliest van VSV '31 JO10-1G (Vlieland)
17-11-2019 15:13
Vandaag mochten wij naar Vlieland om te voetballen.
Om 8:00 uur verzamelden we ons bij het lyntsjepark en vertrokken we naar Harlingen.
In Harlingen moesten we even wachten op de boot.
Toen we eindelijk op de boot mochten zochten we een plek om te zitten en vertrokken we niet veel later.
1 ½ uur op de kont zitten is wel heel lang dus al snel werd gevraagd of ze voor in de boot bij het raam naar buiten mochten kijken hier zat ook de trap naar de wc dus even beneden kijken wat daar nog meer te beleven is ,een tv hoekje en een paar anderen regelden zelf een kleurplaat om de overtocht door te komen.
Na 1 ½ uur varen kwamen we op Vlieland aan en werden we ontvangen door bestuursleden van Vsv.
Deze begeleiden ons naar het voetbalveld zodat er zo snel mogelijk gespeeld kon worden na de wandeling van ongeveer 10 minuten wat ook meteen de warming- up was.
Snel omkleden en naar het veld waar de scheidsrechter en Vsv al stonden te popelen om te beginnen.
Het team van Vsv bestond uit 6 meisjes en 2 jongens,meestal is de verdeling andersom en leek het in de eerste helft net of we dachten dat meisjes minder goed kunnen voetballen dan jongens.
Al snel bleek dat dit niet het geval is en moesten we alle krachten gebruiken om de tegengoals te voorkomen want Vsv was veel in de aanval en scoorde hierdoor ook een aantal keren.
Zelf kwamen we ook af en toe met een snelle aanval tot bijna scoren maar lukte het steeds net niet om de bal in het net te krijgen.
In de rust kregen we bij het veld limonade een koekje en pepernoten en werden we nog even toegesproken door de coaches dat het nu wel duidelijk was dat meisjes wel kunnen voetballen en het nu aan ons was om fel te voetballen en te scoren.
De 2e helft begon weer en gingen we er voor om nu wel te scoren en dit lukte dan ook 3 keer,ook het voetballen was beter dan de eerste helft wat resulteerde in een 6-3 einduitslag maar positief bekeken heeft Vsv de eerste helft gewonnen en wij de tweede helft door hard werken.Na de penaltys naar de kleedkamer om te douchen en op te warmen.
De kleedkamers zaten onder 1 dak met het zwembad dus konden we na het douchen in de kantine eerst even eten en mochten we daarna lekker zwemmen.
Na het zwemmen was het weer tijd om richting de boot te gaan maar was er nog een beetje tijd over en zijn we door het bos ipv door het dorp richting de boot gelopen en kwamen we uiteindelijk bij de zeedijk uit waar een kleine rustpauze werd gehouden(was best een lange wandeling voor de korte beentjes)en konden we het laatste kleine stukje naar de boot ook halen.
Op de boot werd beneden de tv hoek meteen ingenomen en werd het vrij snel heel rustig.en hebben we nog patat gegeten
Een leuk dagje uit voor iedereen.
Feije en André
Foto's Tzum JO-10 - AVC JO-10
12-11-2019 18:49
Tzum JO10-1 verliest thuis van Tzummarum JO10-1
02-11-2019 12:03
Voetbalwedstrijd tegen Tzummarum op 2 November,
Mike is vandaag de aanvoerder
10:00 uur ging de wedstrijd tegen Tzummarum van start,
Binnen een minuut stond het al 0-1
0-9 was dan ook de ruststand
Tzummarum ging aanvallend door de 2e helft
Eindstand Tzum JO10-1 - Tzummarum JO10-1 0-16
Groetjes van Mike en Sandra (moeder van Mike)
Tzum JO10-1 verliest uit bij Berlikum JO10-1
21-10-2019 07:18
Berlikum jo10 – Tzum jo10 zaterdag 19 oktober 2019
We moesten vanmorgen erg vroeg op pad. Als we wegrijden uit Tzum is het zelfs nog een beetje donker.
De 1e helft begint al goed. De Tzummer jongens staan op scherp! Lorenzo scoort al vrij snel in het begin de 0-1. De aanvallen van Berlikum worden goed opgevangen door de verdediging en uiteindelijk ook goed gekeerd door Redmer, onze keeper.
Hielke krijgt een kans maar weet helaas niet het net te vinden. Ook Sybren-Jan krijgt een kans maar mist helaas ook.
Redmer heeft op keep genoeg te doen. Met een hele mooie redding in 2x weten ze de 0-1 voorsprong vast te houden tot de rust.
Na de rust is Berlikum meteen goed scherp en voor we het weten is de voorsprong weg en staan we 2-1 achter. Jammer. Feije krijgt nog een kans maar mist jammerlijk. Dan wordt het 3-1 en 4-1 in korte tijd. Dan scoort Youri nog bijna.
Via het hoofd van de tegenstander weet Tzum toch nog te scoren maar de wedstrijd wordt uiteindelijk verloren met 5-2. Als Tzum in de tweede helft hetzelfde kan brengen als in de eerste helft dan was het wat langer spannend gebleven. Maar ze hebben met zn allen ontzettend hun best gedaan en hebben met plezier gevoetbald.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ...
Programma
Zaterdag 10 Oktober

14:00 uur Tzum 1 - Vcr 2

15:45 uur Tzum Vr1- Twijzel Sc Vr1

10:00 uur Tzum Jo14-1 - Harkema Opeinde Jo14-1

Zaterdag 17 Oktober

14:30 Uur Tzum Vr1 - Vcr Vr1
Aanmelden nieuwsbrief
Wil je op de hoogte gehouden worden? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!