Dames pakken de winst uit tegen ST VIOD / WTOC
08-10-2019 16:14
Het was zonnig en lekker warm deze zaterdag(5 oktober). Geen slecht weer om te voetballen, of er naar te kijken. Een groot verschil met het natte weer van de afgelopen week.

Het was voor het eerst in de competitie dat we een beetje krap zaten qua spelers. Onder andere door blessures hadden we maar één wissel. Maar soms zorgt dat juist voor het extra beetje vastberadenheid bij het team. We begonnen dan ook voortvarend aan de wedstrijd.

Al snel bleek dat we de ruimte kregen en waren we vooral in de aanval.
Vroeg in de wedstrijd zorgde dit voor een doelpunt van Alise, waarna de druk op de tegenstander alleen maar groter werd. Na een heel aantal combinaties zette onze voorhoede goed druk en kon Baukje scoren doordat Jildau de keeper onder druk zette. 0-2.

De rest van de eerste helft hebben we eigenlijk alleen maar op hun helft gevoetbald. Er volgden nog een groot aantal corners en een vergelijkbare vrije trap (die er overigens ook bijna in ging). Ook de verdediging sloot aan en deed mee met het spel. Helaas wist de snelle links buiten van VIOD/WTOC ons toch nog te verrassen met een uitbraak en een goed schot. Gelukkig, en erg verdiend, benutte Alise nog een kans en eindigde de eerste helft 1-3.

De tweede helft werden we nog versterkt door Elisah, die ook een helft kon spelen. Het was eerst weer even zoeken naar de druk en balbezit die we de eerste helft hadden, maar na een aantal minuten kwamen de eerste kansen al weer. Een aantal schoten van Alise, Elisah, Siebrich, Jildau, Alida en misschien nog wel meer resulteerden nog niet meteen in een doelpunt. Maar, nadat de bal uit de kluts terug kwam naar Siebrich, schoot zij hem netjes in de hoek. 1-4.

Als laatste was er nog een uitbraak van Tzum en Alise, die al een aantal keer op de keeper af was gestormd, lukte het om ook vanuit deze positie te scoren. Fantastisch!

Deze reporter moet ergens nog een doelpunt gemist hebben, maar heeft geen idee waar. Desalniettemin is de uitslag 1-6. Een mooie wedstrijd, wat prettig was voor de supporters die ons gevolgd hebben naar dit verre stukje Friesland. Toppers!
Alle nieuwsberichten bekijken
Zaterdag 16 November